Iz vsebine:
1000. oddaja! Gotovo, da gre za številko, na katero smo ormoški televizijci zelo ponosni. Tisoča oddaja namreč pomeni vsaj 6 tisoč zabeleženih dogodkov od tod okrog, ki so na takšen ali drugačen način zaznamovali naša življenja v teku 27-tih let v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Ampak življenje gre naprej…. V tem času več ali manj razmišljamo o počitnicah oziroma dopustih. Počitnic se še najbolj veselijo šolarji, predvsem tisti, ki jim tekoče počitnice pomenijo prelomnico v življenju. Minulo sredo je tako v Beli dvorani grajske pristave bila zaključna slovesnost za maturante programa predšolske vzgoje na Ormoški gimnaziji. Maturo je opravilo 19 maturantk in en maturant:
2. Na gimnaziji Ormož je minulo šolsko leto bilo 12 maturantov splošnega gimnazijskega programa. Maturo so opravili vsi. Tudi zanje je župan Danijel Vrbnjak v ponedeljek pripravil sprejem, kjer so jim podelili spričevala:
3. V petek se je Ormožu začel 18. Grossmanov festival fantastičnega filma in vina, ki se je v Ormožu odvijal dva dni. V torek, 12. julija pa se festival je že preselil v svoje rodno mesto, Ljutomer, in se bo zaključil v soboto, 16.julija. Posebna novost letošnjega festivala je Prleški pločnik slavnih, na katerem je – po vzoru Hollywooda – zasijalo enajst zvezd z imeni slavnih, ki so bodisi obiskali Ljutomer ali sodelovali na predhodnih Grossmanovih festivalih:
4. Tudi v Ormožu so konec maja v zbirnem centru Dobrava odprli kotiček za ponovno uporabo, v katerega bodo občani lahko v prihodnje oddajali še delujoče različne aparate. Gre za vseslovensko akcijo, ki jo znotraj projekta LIFE izvaja podjetje ZEOS. V Ormožu so se v projekt vključili Komunalno podjetje, Center ponovne uporabe Ormož in Občina Ormož. Ob odprtju kotička so tako podpisali tudi listino o skupnem spodbujanju ozaveščevalno-zbiralne akcije še delujočih aparatov: UT 26. 5. 2022
5. Za konec pa sledi še filmček “na kratko” o našem mestu …