Iz vsebine: V Sloveniji so minulo nedeljo potekale OSME lokalne volitve. V občinah Ormož in Sveti Tomaž bosta županovanje nadaljevala dosedanja župana, občino Središče ob Dravi pa čaka DRUGI krog. Najprej poglejmo, kako je potekal volilni dan po voliščih v okolici:

2. V prvem krogu je župana dobilo 165 občin, v 47 občinah se bodo na volitve še enkrat podali čez 14 dni. V občini Ormož župan ostaja Danijel Vrbnjak, ki so mu volivci namenili kar 91,33 odstotka glasov:

3. Župan občine Ormož tako ostaja Danijel Vrbnjak, mag. poslovnih ved. Občani so mu namenili kar 91,33 odstotka ( oziroma 4.658) glasov; protikandidat Ivan Škrlec, unv.inž. elektrotehnike je prejel 8,67 odstotka (kar pomeni 442) glasov. Rezultat ni presenetil, kljub temu, da je Škrlec v času volilne kampanje med občani požel veliko simpatij, a ne dovolj s področja izkušenj, strokovnosti in drznosti, ki jih premore Vrbnjak.

4. Tako je ob robu volilnega dogajanja v nedeljo povedala Taja – in treba bo smelo v nadaljnje štiriletno obdobje. Mi pa v nadaljevanju poglejmo še nekaj ostalih dogodkov: Na Osnovni šoli Stanka Vraza Ormož so minuli teden, tako kot že nekaj let v novembru, pripravili dan odprtih vrat ter medse povabili starše, strokovne sodelavce okoliških vzgojno izobraževalnih zavodov in ustanov v lokalnem okolju, s katerimi sodelujejo skozi vse leto, ter zainteresirano javnost, z željo, da pokažejo svoje delo in vzdušje na šoli:

5. Ob igralih v Ormoškem parku se od minule srede nahaja novo igralo v obliki avtodoma, ki ga je ormoškim otrokom podarilo podjetje Carthago. Predaja igrala je bila predvsem za otroke iz vrtca še posebej zanimiv dan:

6. Tradicionalno v času Martinovanja je bilo tudi odprtje razstave del nastalih na likovno-literarni koloniji, ki je potekala drugi vikend v mesecu oktobru v in ob – več kot tristo let stari Zidanici MALEK podjetja Puklavec Family Wines. Odprtje razstave pa je že sedmič po vrsti služilo postavitvi Rastoče knjige Ormoža…