V oddaji se najprej ustavljamo med osnovnošolci: Minuli teden je namreč v Beli dvorani Grajske pristave potekal kviz iz poznavanja dogodkov, ki so potekali na širšem ormoškem območju v času osamosvajanja Republike Slovenije v letih 1990 / 91. Na kvizu, so sodelovali osnovnošolci iz Upravne enote Ormož in pokazali presenetljivo veliko znanja:

2. Gradnja vodovoda na Ormoškem območju je zaključena. Zadnjih 12 metrov vodovodnih cevi je Komunalno podjetje Ormož ta teden položilo na vrhu Huma ob hišni števili 7. Projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Drave 2014-2020 – Ormoško območje, štejemo za enega največjih na območju občin Ormož, Središče ob Dravi ter Sveti Tomaž in prinaša izboljšanje javne storitve oskrbe s pitno cevovoda, vodo za uporabnike priključene na vodovodni sistem Ormož:

3. Center ponovne uporabe s sedežem v Ormožu je poleg Bistre Ptuj, eden izmed partnerjev v projektu STUDIO KROG, ki odpira novo dimenzijo na področju ravnanja odpadkov oziroma krožne rabe virov. Gre za dvoletni projekt, s katerim bodo izvajalci projekta dokazali, da se – med drugim – tudi iz navadnega zavrženega ladijskega kontejnerja – po principu ponovne uporabe lahko iz odpadkov, oziroma rabljenih materialov – primerno uredijo prostori za bivanje.

4. Centri ponovne uporabe v Sloveniji nas že dobro desetletje učijo, kako živeti in ustvarjati s čim manjšo porabo virov in energije po načelih krožne rabe virov. K realizaciji krožne rabe virov prispeva tudi Ormož, kjer so pred kratkim iz kontejnerjev uredili razstavni prostor, kjer si je moč ogledati stare oziroma rabljene predmete, ki pa jih s primerno obnovo še vedno lahko uporabimo.

5. Za konec pa še – povabilo v Severolandijo, ki v Ormožu zaživi v prazničnem decembru. Odprtje Severolandije in drsališča ter prižig prazničnih lučk v mestu, je bilo minuli teden. V december čas so nas popeljali šolarji OŠ ORMOŽ…