Iz vsebine:
V doddaji se najprej odpravljamo na Kog: Na pobudo domačina Mira Munde vinogradniki in vinarji s Koga od 13.do 15.maja pripravljajo zanimiva vinska dogajanja, ki se bodo odvijala pod skupnim naslovom KOG VIN. Koncept in idejno zasnovo dogodka KOG VIN ter razloge, zakaj so se odločili združiti, in skupaj predstaviti vina s Koga so predstavili na tiskovni konferenci minuli teden:

2. Gradnja nove tovarne nemškega proizvajalca avtodomov Carthago, ki v Odrancih že zaposluje skoraj 800 ljudi, je v Ormožu tik pred zaključkom. Potem, ko so aprila lani položili temeljni kamen, bo odprtje novega obrata 15. aprila ob 11.uri. Razen vodstva podjetja in župana občine Ormož Danijela Vrbnjaka bosta na otvoritvi prisotna tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

3. JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, območna izpostava Ormož je v sodelovanje z Območnimi izpostavami Ptuj, Slovenska Bistrica in Lenart bila organizator regijskega srečanje plesnih skupin PLESNE MIGARIJE 2023. Nastopilo 10 plesnih skupin, ki so navdušile, tako strokovno spremljevalko kot publiko:

4. Dobri pogoji za tek, odlična organizacija prireditve in več kot 500 nastopajočih so zaznamovali minuli letošnji 22.ormoški polmaraton, ki ga tradicionalno organizira Atletski klub Ormož pod pokroviteljstvom občine Ormož in ob pomoči številnih sponzorjev. Absolutna zmagovalca sta bila Blaž Orešnik iz Ak ORMOŽ in Jasmina Ilijaš iz Varaždina. Minuli ormoški polmaraton je veljal tudi kot Državno prvenstvo policije na 5 in 10 kilometrov, ter kot Državno prvenstvo veteranov na 21 kilometrov…