Iz vsebine:

1. Krajevna skupnost ORMOŽ je minuli konec tedna praznovala  svoj  osmi krajevni praznik. Osrednja proslava s podelitvijo priznanj in plaket krajevne skupnosti, je bila minuli petek:

 

  1. Ormoški grad in park ob njem –  na katera smo že od nekdaj zelo ponosni – čaka temeljita obnova tako v arhitekturnem, digitalnem kot hortikulturnem smislu. Samo v četrtek je župan z izvajalci podpisal za več kot 600 tisoč pogodb:

 

  1. Središče ob Dravi: V tamkajšnji Oljarni podjetja Jaruzalem SAT je minulo soboto potekal tradicionalni, 20. Praznik buč.   Po letu 2019 je to bil spet množičen dogodek  z bogatim programom, kot smo ga bili vajeni pred Covidom.  Posebnost letošnjega praznika je letos bila 20-metrska bučna rulada, ki so jo ob jubilejnem prazniku razdelili med obiskovalce:

 

 

  1. Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož oziroma njena enota: Krajevna knjižnica v Središču ob Dravi je minuli četrtek v sodelovanju s tamkajšnjim Kulturno-umetniškim društvom PRASILA pripravila domoznanski večer, kjer je pisateljica Helena Srnec predstavila svoje novo delo Martin Kojc, misli za vsak dan.

 

  1. ŠPORT: Rokometaši Jeruzalem Ormož so z dvema zmagama odprli sezono 2023/204 v Ligi NLB. Po zmagi nad Dobovo v gosteh,  so na Hardeku pred okrog 300 gledalci po težki borbi ugnali žilavi Slovenj Gradec z rezultatom 26 : 23, potem, ko so polčas zaključili z 11 : 11.