Iz vsebine:

Destinacija JERUZALEM SLOVENIJA je tudi letos uvrščena med 100 najbolj zelenih destinacij na svetu.  Naziv je Destinacija Jeruzalem Slovenija prejela že lansko leto v Grčiji, letošnja ponovna uvrstitev pa tako ne more biti več slučajna. Razglasitev 100 najbolj zelenih destinacij na svetu je letos potekala v Estoniji:

 

  1. Minuli teden je v Beli dvorani Grajske pristave potekal posvet namenjen razvojni perspektivi na področju športa in turizma v naši regiji. Potrebam regije je prisluhnil državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Med drugim je tekla tudi beseda o možnostih za izgradnjo nove športne dvorane v Ormožu:

 

 

  1. Obnovitvena dela Ormoškega gradu so v polnem teku. Minuli teden je župan Danijel Vrbnjak podpisal še pogodbo z Jožefom Drešnarjem iz podjetja GNOM d.o.o., iz Šentvida pri Stični za konzervatorska in restavratorska dela:

 

  1. Potem, ko so v centru sosednje občine Sveti Tomaž, lansko leto septembra razen fizioterapije svečano odprli tudi že opremljen prostor za LEKARNO, je ta svoja vrata odprla šele pred mesecem dni. Za občino pa v vsakem primeru pomeni veliko pridobitev:

 

  1. V nadaljevanju pa k ŠPORTU: Pričelo se je tekmovanje v rokometnem Pokalu Slovenije za sezono 2023/2024. V predtekmovanju so zaigrali rokometaši Velike Nedelje, ki so člani 1. B lige. Njihov nasprotnik je bila zasedba Grosupljega. Domačini so prikazali odlično igro in presenetili nasprotnika:

 

 

  1. Na pripravah v Ormožu se je mudila kadetska ženska reprezentanca Slovenije do 17 let. Poleg opravljenih treningov so dekleta odigrala dve pripravljalni tekmi. Eno izmed teh v Ormožu, v Športni dvorani na Hardeku. Nasprotnice so bile vrstnice Hrvaške.

 

  1. Prvo domačo tekmo v 1. Slovenski futsal ligi so v Ljutomeru proti Dobrepolju odigrali futsalerji Meteorplasta. Prleki so bili izjemno razpoloženi in so dosegli visoko zmago…