Iz vsebine: V oddaji se najprej odpravljamo v občino Sveti Tomaž, kjer je župan MIRKO CVETKO minuli teden z domačimi gasilci podpisal pogodbo o opravljanju javne gasilske službe v občini za leto 2024. Občina gasilcem letos namenja nekaj čez 52 tisoč evrov:

2. V Knjižnici Franca Ksavra Meška je minuli teden potekala Javna tribuna na temo SLOVENSKI IN ORMOŠKI SOKOLI SKOZI ČAS, ki so jo v sodelovanju s prof.dr. IVANOM ČUKOM iz Univerze v Ljubljani in DUŠANOM GERLOVIČEM, predsednikom Sokolske zveze Slovenije ter članom upravnega odbora Sokolskega društva Ormož, pripravili ob 160-letnici obstoja in delovanja slovenskega sokolsko-športnega gibanja in ob 112 letnici Sokolskega društva Ormož. Že takratno zavedanje o pomenu telesne aktivnosti, sploh pa organiziranost sokolskih telovadnih društev navdušuje še danes:

3. Pred kratkim so obmejni Zgodovinski arhivi v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož v Beli dvorani Grajske pristave odprli razstavo z naslovom VINO NA MEJI oziroma VINO NA GRANICI. Gre za potujočo razstavo, ki je nastala v sodelovanju treh slovenskih in treh hrvaških državnih arhivov in predstavlja edinstven primer sodelovanja arhivov v širši regiji.

4. Preden si boste lahko privoščili nekaj utrinkov iz letošnje pustne povorke v Ormožu, prihajata dve športni zanimivosti, ki jih je pripravil Uroš Krstič: (Podelitev priznanj športnikom za leto 2024 in futsal Meteorplast – Dobrepolje)

5. Res, da je pustni čas že kar daleč za nami, kljub temu pa se za konec spomnimo letošnjega Ormoškega fašenka oziroma pustne povorke, ki na pustni torek po ormoških ulicah poteka že vse od leta 1954. Vseh sort pustnih mask je bilo tudi letos, ter veliko dobre volje, ki pa vedno dobro dene…