Iz vsebine:

1. Občina Središče ob Dravi aprila praznuje svoj Občinski praznik. Letos je to že 68.praznik, ki ga posvečajo spominu na 11. april leta 1942, ko so bili v mariborskih zaporih ustreljeni štirje krajani.  Med številnimi prireditvami je minulo soboto bila tudi otvoritev poslovne cone LIPJE, kar v Središču ob Dravi štejejo – v smislu razvoja gospodarstva – za veliko pridobitev:

 

  1. Na Grabah je takoj, po svečani otvoritvi poslovne cone LIPJE bila otvoritev pivovarne in destilarne SKOLIBER. Ljubitelji piva tod okrog ste gotovo že poskusili pivo iz domače pivovarne Skoliber. Matej Skoliber, univ. dipl. enolog je s proizvodnjo piva začel v študentskih letih, in v dobrih 14-tih letih se je njegov hobi razvil v proizvodnjo, ki je terjala več prostora in zahtevnejšo predvsem pa sodobnejšo opremo. In tako je iz nekdanjih hlevov ob cesti Ormož – Središče ob Dravi, na Grabah 7, zrasel nov objekt, ki zajema proizvodni del z 1000-litersko varilnico, ter degustacijski prostor z veliko teraso.

 

  1. Še ostajamo v prazničnem Središču ob Dravi: Osrednja proslava ob 68.občinskem prazniku je potekala minuli petek v dvorani SOKOLANA. Proslava je namenjena tudi podelitvi priznanj in plaket zaslužnim krajanom:

 

  1. Sledita še novici iz ŠPORTA: Osnovna šola Ormož je bila gostitelj zaključnega turnirja osnovnih šol v rokometu za dečke. Za lovoriko državnega prvaka sta se pomerili Osnovna šola Ormož in Osnovna šola Dr. Franceta Prešerna:

 

  1. Nogometaši Ormoža in Središča ob Dravi so na tekmah 12. kroga ptujske Superlige zabeležili domači zmagi. Ormožani so ugnali Boč, Središče pa Bukovce…