Iz vsebine:

  1. V oddaji se najprej odpravljamo v Ormoško gimnazijo, kjer so minuli četrtek svečano podpisali EKOLISTINO, kot spodbudo za prijaznejši odnos do narave. Podpis EKOLISTINE so tako povezali z minulim Dnevom zemlje in Dnevom knjige:

 

  1. Z uradnim podpisom pogodbe za komunalno ureditev Ekonomsko poslovne cone Glinokop Sklop 1. je občina Ormož minuli četrtek naredila nov pomemben korak v razvoju gospodarstva. Župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak, je namreč z izbranima izvajalcema del – Komunalnim podjetjem Ormož, in podjetjem Mind inženiring,  (ki bo nadziralo izvedbo), podpisal gradbene pogodbe. Dela bodo zaključena do konca septembra, ko bodo komunalno urejena zemljišča že na voljo investitorjem:

 

  1. Zveza Slovenskih častnikov – Območno združenje Ormož; Zveza Templjarskih društev – Društvo Komenda Hierusalem in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož so minuli četrtek pripravili pogovorni večer z Urošem Lipuščkom na temo: ALI NOVA SVETOVNA UREDITEV OGROŽA SVETOVNI MIR?   Prispevek prinaša le dva zanimiva odlomka iz pogovora z doktorjem Urošem Lipuščkom,  ki ga še najbolj poznamo kot dopisnika RTV Slovenija iz Združenih držav Amerike in Kitajske:

 

 

  1. V organizaciji Območne izpostave JSKD Ormož je meseca marca potekalo srečanje otroških pevskih zborov občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Nastopilo je 17 otroških pevskih zborov:

 

  1. Letošnja občinska proslava ob Dnevu upora proti okupatorju je potekala v Domu kulture v Ivanjkovcih. Kulturni program so pripravili učenci OŠ Ivanjkovci, Glasbena šola, Ivanjkovska godba in Ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. Kot uvod v proslavo pa je v Ormožu v parku ob avtobusni postaji tradicionalna zaigral Pihalni orkester Glasbene šole Ormož…