V Ormožu je včeraj popoldne bila otvoritev nove zgradbe sredi mesta, kjer bodo svoje mesto dobili tržnica, Klub ormoških študentov (KOŠ) Ormož in hostel. Skupna neto površina objekta je 665,10 m², od tega je za potrebe tržnice 210,94 m², za dejavnost KOŠ-a 167,14 m², za potrebe hostla pa 262,74 m². Prav hostel v Ormožu štejemo kot veliko pridobitev, saj prinaša možnost nočitev v mestu in to kar 32 postelj. V ponudbi je namreč 5 dvoposteljnih sob, 2 štiriposteljni sobi, ter po ena šest in osem posteljna soba.

Osnovna vrednost investicije je bila 640.670,47 eur, a so se v teku gradnje pokazala še nekatera dodatna nepredvidena dela, tako, da je končna vrednost investicije znašala okrog 790 tisoč evrov. Izvajalec del je bil domači podjetnik Franc Škorjanec, s.p. iz Žvaba.

Novega objekta, ki stoji na mestu, kjer je nekoč domovalo Komunalno podjetje Ormož, so se očitno razveselili mnogi občani, saj je otvoritvena slovesnost bila množično obiskana. Med prisotnimi so poleg župana Alojza Soka in podžupanov Mirka Novaka in Branka Šumenjaka bili prisotni tudi predsednik KS Ormož Vlado Hebar, tajnica KS Ormož Majda Borko, svetnice in svetniki ormoškega občinskega sveta, direktorji javnih zavodov in drugi. S svojo prisotnostjo pa je dogodek počastil tudi župan sosednje občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko.

Zbrane je uvodoma pozdravil župan Alojz Sok, ki je med drugim dejal, da je občina za 143 tisoč evrov občina odkupila tudi sosednjo Diermayerjevo hišo, kjer bodo uredili stanovanja. Z nakupom hiše pa si je tako občina pridobila tudi zemljišče v ozadju, kjer so že bila parkirišča in prostor za prireditveni šotor.
V imenu Kluba ormoških študentov je spregovoril predsednik Kluba Miha Kolmančič, ki je povedal, da so študenti novih prostorov za svoje delovanje izredno veseli, in da bodo hvaležnost izkazali s svojimi številnimi nadaljnjimi dejavnostmi. V kulturnem programu je nastopil Trobilni kvartet pod vodstvom Slavka Petka ter harmonikarka Katja Strelec in recitatorka Ana Zemljič – dijakinji Gimnazije Ormož.
Blagoslov objekta je opravil domači župnik Drago Avsenak z željo, da bodo vsa dogajanja v novi zgradbi potekala mirno in zadovoljno. Trobarvnico so simbolično prerezali župan Alojz Sok, Marija Štuhec – prodajalka dobrot s svoje kmetije in Miha Kolmančič – predsednik KOŠa.
Spomin na situacijo pred dobrim letom:

Nova zgradba:

UTRINKI s slovesnosti ob otvoritvi: