V ponedeljek je bila zadnja seja občinskega sveta v tej sestavi. Med pomembnejšimi točkami je bila obravnava predloga občinskega proračuna za leto 2019:

2. Podrobnost v zvezi z občinskim proračunom boste izvedeli iz ogleda posnetka seje, ki si ga lahko ogledate v okviru našega programa. Objavljen pa je tudi na spletni strani Občine Ormož. Med ostalimi točkami na dnevnem redu pa so svetniki potrdili tudi prejemnike občinskih priznanj za leto 2018:

3. Še malo pa bodo lokalne volitve. Ob tej priložnosti vas vabimo tudi na javno snemanje SOOČENJA županskih kandidatov, ki bo v ormoškem Domu kulture v nedeljo, 11.11. ob 15.uri. V letošnje lokalne volitve pa so se aktivno vključili tudi mladi občani, ki delujejo kot LISTA »Gradimo prihodnost skupaj«. Svoj program so predstavili minulo soboto:

4. Oktober je bil »mesec požarne varnosti«, in v tem času gasilci z veseljem na široko odprejo vrata svojih gasilskih domov, ter občanom ponudijo možnost, da si ogledajo opremo in se po bližje seznanijo z aktivnostmi gasilcev. Tako je bilo tudi v Trgovišču:

5. Na Svetinjah so zadnjo nedeljo v oktobru blagoslovili obnovljene zvonove v tamkajšnji cerkvici. Blagoslov je za župnijo bil velik praznik:

6. Ta konec tedna nas v Ormožu čaka MARTINOVANJE. Vse skupaj se bo začelo v petek in nadaljevalo v soboto:

7. Pa še SPOMIN na »noč čarovnic«, ki jo tudi v Sloveniji obeležujemo že vrsto let. V Podgorcih so »noč čarovnic« pripravili letos že četrtič:

8. Vrtec PODGORCI se je letos aktivno vključil v Evropsko leto kulturne dediščine. Med drugimi aktivnostmi so izdelali tudi maketo železnice in se srečali s čarobnostjo železničarske preteklosti:

9. V nedeljo, 9.decembra pa bomo v Ormožu že imeli doživeti Romantični božični koncert, ki ga ob spremljavi godalnega kvarteta pripravlja slovenski glasbenik Gianni Rijavec.

10. Pa še prispevek iz sveta športa: Spomnili se bomo rokometne tekme Ormož – Koper, ki je Ormožanom prinesla (žal) ČETRTI poraz zapored, česar ljubitelji rokometa v Ormožu ne pomnijo: