IZ VSEBINE: Slovenija se vsak dan sooča z vse več migranti iz Ukrajine. Trenutno je v Sloveniji okrog 2500 beguncev. Verjetno ni lokalne skupnosti, ki ne bi priskočila na pomoč z zbiranjem materialnih dobrin ali z nastavitvenimi kapacitetami. Nekaj Ukrajincev je varno zatočišče dobilo tudi v Ormožu:

2. Vodilni partner LAS UE Ormož – Razvojno raziskovalni center RRC Ormož, skupaj z Javnim zavodom TKŠ Ormož ter občinami Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi pripravlja projekt “Razpršeni hotel Jeruzalem Slovenija.”

3. Ksenijo Trs, Ormožani poznamo kot Ksenijo Masten, s Huma. Ampak že dva krat več let – kot je živela na Humu – živi v Mariboru, tako, da govorimo o Mariborčanki, ki je minuli četrtek v Ormoški knjižnici predstavila svoj knjižni prvenec, v bistvu avtobiografijo, ki jo je naslovila KDO SE BOJI ČRNEGA MOŽA. Knjiga je izšla lansko leto pri Založbi Pivec:

4. Sledita še dva prispevka iz športa: Člani Atletskega kluba Ormož so se minulo soboto srečali na rednem letnem občnem zboru. Občni zbor je bil tudi volilni, a volitve niso prinesle posebnih sprememb. Člani so vodstvo kluba tudi v novem mandatu zaupali soustanovitelju Ivanu Golobu:

5. Ormoški nogometaši so v soboto popoldne na domačem terenu odigrali 3. pripravljalno tekmo proti ekipi ŠD Cven. Tekma je potekala na nogometnem stadionu v Ormožu Slavili so gostje, ki so domačine premagali za en gol:
6. V soboto je v športni dvorani na Hardeku potekala tekma 18. kroga Lige NLB med Jeruzalemom in Ljubljano. Ormožani so si z zmago priigrali obstanek v ligi.