Že novo sodobno strelišče v trgovskem centru Holermous, ki so si ga pridobili pred dvema letoma je za ormoške strelce bila velika pridobitev. Takrat so elektronske tarče bile le še sanje, ampak v tem času jim je s pomočjo občine in številnih sponzorjev uspelo nabaviti tudi 9 elektronskih tarč za zračno orožje in 3 elektronske tarče za MK puške ter prostor z vso potrebno računalniško opremo. Predsednica Zveze Strelskih društev Ormož Vesna Mele pravi:

PRISLUHNI IZJAVI
VesnaMELE_KLIKNI

Trak sta simbolično prerezala Vesna Mele, predsednica Zveze strelskih društev Ormož in Alojz Sok, župan občine Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Zaslužene čestitke .... Vesna Mele, predsenica Zveze strelskih društev Ormož in Alojz Sok, župan občine Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Elektronske tarče z vso pripadajočo opremo so Zvezo stale 62.500 EUR. Denar so zbirali s številnimi aktivnostmi, med temi je bil tudi dobrodelni koncert, s prijavo na razpis Fundacije za šport so pridobili 31.250,00 evrov, z zajetnim zneskom je na pomoč priskočila tudi občina Ormož, pomagali pa so tudi številni sponzorji.

Številni obiskovalci so si veliko pridobitev ormoških strelcev z zanimanjem ogledali (Foto:Karolina Putarek)

Računalniška obdelava podatkov bo enostavnejša (Foto:Karolina Putarek)

Tarča .... (Foto:Karolina Putarek)

Elektronska tarča (Foto:Karolina Putarek)

Na otvoritvi (Foto: Karolina Putarek)

Pred otvoritvijo strelišča opremljenega z novimi elektronski tarčami, je bila tudi otvoritvena tekma, v kateri so tekmovali člani slovenske reprezentance, mladinska reprezentanca in domače ekipe. Med tekmovalci pa so bili tudi gostje iz Hrvaške. Najbolje se je odrezal Robert Markonja s 397 zadetki. Drugi je bil Mitja Černi s 393 zadetki, pred Sašo Marijo Ratnik, ki je imela prav tako 393 zadekov.

Zmagovalci otvoritvene tekme (Foto:Karolina Putarek)

Zmagovalci: (Od leve proti desni): Saša Marija Ratnik, 3.mesto; Robert Markonja,1.mesto; Mitja Četrni, 2.mesto (Foto:Karolina Putarek)

Več o pridobitvi ormoških strelcev, o dosežkih in načrtih se bomo v oddaji MED NAMI POVEDANO v ponedeljek 12.decembra ob 20.05 pogovarjali s predsednico Zveze strelskih društev Ormož Vesno Mele. Vabljeni k ogledu oddaje!