FUTSAL, DP U18, prva tekma polfnala:
Petelini blizu velikega finala
Tomaž Pizzeria Ozmec – Stripy Škofja Loka 5 : 1 (4 : 1)
strelci:
1 : 0 Školiber (9), 2 : 0 Belšak (11), 2 : 1 Svjetlica (14), 3 : 1 Kamenšek (18), 4 : 1 Zlatnik (20), 5 : 1 Zlatnik (23).
Tomaž: Starčevič, Ketiš; Magdič, Školiber, Kamenšek, Goričan, Gašparič, Plavec, Rajh, Zlatnik, Matjašič, Belšak. Trenerja: Marjan Magdič in Matej Gajser
Mladi futsalerji Tomaža do 18 let, pravico nastopa imajo letniki 1995 in mlajši, so v prvi tekmi polfinala na Hardeku v imenitnem vzdušju gostili zasedbo škofjeloškega Stripya. Po odlični predstavi so si varovanci trenerja Marjana Magdiča in Mateja Gajserja pred povratno tekmo priigrali lepo prednost štirih zadetkov. Goste je v 9. minuti načel Domen Školiber, ki je zadel iz prostega strela z razdalje devetih metrov. Sicer solidni vratar Strpiya Sanijel Krupić je slabo postavil živi zid in Školiber je našel luknjico v obrambnem zidu Škofjeločanov. Na 2 : 0 je v 11. minuti povišal Kevin Belšak, ki je izkoristil obilico prostora v napadu in po preigravanju ena na ena z levico močno sprožil strel in žogo poslal po sredini gola tik pod prečko. Gostje so svoj edini zadetek dosegli v 14. minuti, ko je izlet v prazno Urbana Goričana izkoristil Milan Svjetlica in poslal žogo v kratek kot vratarja Blaža Starčeviča. Zaključek 1. polčasa je iz strani Petelinov bil odličen, saj se je mreža Gorenjcev zatresla dvakrat. Najprej je zadetek za 3 : 1 dosegel Aleš Kamenšek. Tudi kamera ni pokazala ali je cela žoga bila v golu gostov, vendar je treba verjeti sodnišekmu paru, ki je pri izvajanju kota stal na vratarjevi črti in bil blizu spornega dogodka. Na 4 : 1 je v 20. minuti povišal Klemen Zlatnik po hitro in natančno izvedenem protinapadu. Zadnji zadetek Petelinov je bil najlepši na tekmi. Zlatnik je pred svojim golom prestregel žogo nasprotniku in se prebil do gostujočega gola, kjer je z Mihom Magdičem odigral dvojno podajo in nato še natančno zaključil z levico. V nadaljevanju so se domači igralci osredotočili na obrambo in hitre protinapade, Škofjeločani so bili aktivnejši, vendar so gostitelji s pomočjo glasnih navijačev odbili vse napade nasprotnika. Povratna tekma je v petek 28. 3. ob 20.00 uri v Škofji Loki.

Mladi Petelini imajo vse v svojih rokah. Povratna tekma je na sporedu v petek 28. 3. 2014 ob 20.00 uri v Škofji Loki.

Mladi Petelini imajo vse v svojih rokah. Povratna tekma je na sporedu v petek 28. 3. 2014 ob 20.00 uri v Škofji Loki.

IZJAVI:
Marjan Magdič (trener Tomaž): Zelo sem zadovoljen z igro fantov in končnim rezultatom. Pohvaliti moram fante za prizadevnost na treningih in za borbenost na tekmah. Hvala tudi publiki, ki je tokrat na Hardeku ustvarila imenitno vzdušje. Škofjeločani so lani igrali v velikem finalu in imajo kvalitetno zasedbo, zato moramo biti previdni in v Škofjo Loko odpotovati mirnih glav. Treba bo tako igralce kot navijače opozoriti, da je pred nami še ena težka tekma in da bo potrebno biti strpen novih štirideset minut. V petek 28. 3. ob 16.00 uri odpotujemo z avtobusom iz Tomaža in želimo si, da bi avtobus bil poln navijačev in nabit s pozitivno energijo, da bi lažje dosegli naš tihi cilj zadan pred sezono.
Blaž Starčevič (vratar Tomaža): Pričakovali smo težko tekmo, zato smo se bolj osredotočili na igro v obrambi, saj smo vedeli, da bomo tekmo dobili z čvrsto obrambo. Imamo lepo prednost, a to ni razlog da v Škofjo Loko odpotujemo že kot udeleženci velikega finala. Na povratno tekmo odpotujemo z željo po še eni zmagi. Hvala naši publiki na bučni podpori.

Peteline so bučno vzpodbujali njihovi navijači: TOMOŠOVSKI KOKOTI!

Peteline so bučno vzpodbujali njihovi navijači: TOMOŠOVSKI KOKOTI!Na TV Ormož bo posnetek tekme v petek 28. 3. 2014 ob 20.05 uri; ponovitev v soboto 29. 3. ob 16.00 uri in v nedeljo 30. 3. ob 19.00 uri
.