V Ormožu je pred kratkim bil ustanovljen zasebni Zavod SENSUS, ki predstavlja poslovno potezo Ines Budja. Zavod ponuja storitev pomoči na domu:

Zasebni zavod za pomoč na domu in socialno varstvo starejših in invalidnih oseb SENSUS, je v našem okolju nekaj povsem novega. INES BUDJA – univerzitetna diplomirana teologinja in diplomantka socialne gerontologije, pravi, da je dolgo razmišljala, kakšno pomoč bi starejši ali invalidni ljudje potrebovali, da bi lahko čim dlje ostali v domačem okolju, tudi v primeru, da so zboleli za demenco ali kaj podobnega. In odločitev je padla:

»Dejavnost Zasebnega zavoda SENSUS Ormož je usmerjena v nudenje pomoči na domu osebam, ki takšno pomoč potrebujejo. Pomoč na domu zajema pomoč pri opravljanju osnovnih dnevnih aktivnosti kot je skrb za osebno higieno, pomoč pri prehranjevanju, pospravljanju, pomoč pri pripravi obrokov. Če je potrebno, grem v trgovino, spremljam osebe k zdravniku ali grem po predpisana zdravila. Prizadevam si, da bi ljudje ostali karseda samostojni in aktivni, zato jih poskušam spodbujati pri opravljanju tistih aktivnosti, ki jih še zmorejo opravljati samostojno.
Nekateri potrebujejo pomoč vsak dan, nekateri samo enkrat tedensko. Pomoč lahko nudim tudi občasno. Gre za primere, ko svojci skrbijo za svoje starše in si tu in tam vzamejo kakšen dan za izlet ali kaj podobnega ter v tem času potrebujejo nekoga, da poskrbi za njihove starše.
Moj namen je, da ljudem pomagam in jim tako olajšam in polepšam njihov vsakdan. Ravno zaradi tega nimam delovnega časa, saj ljudje potrebujejo pomoč tudi ob večerih, vikendih in praznikih. Če je potrebno, lahko uporabnika obiščem tudi večkrat dnevno«
, pojasni Ines Budja. Za uro svojega dela zaračuna 6,50 eur, pokličete pa lahko kadarkoli na telefonsko številko 040 438 534.