TOREK 28. 7. 2020
Ob 8.30 smo hrvaškim varnostnim organom vrnili 5 drž. Sirije, kateri so ponoči ilegalno vstopili v našo državo.

Ob 14.00 smo v Središču ob Dravi prijeli 3 drž. Maroka, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni nazaj v R. Hrvaško.

Ob 18.43 smo bili obveščeni, da sta v Obrežu pri Dravi dve osebi zaradi visoke vode ostali ujeti na dravskem otoku. Osebi so na brežino pripeljali s čolnom gasilci PGD Ormož.

Ob 20.33 smo v Senešcih obravnavali povoženje divjadi s strani voznika osebnega avtomobila. Po ugotovljenih pogojih za udeležbo v prometu smo od ogleda odstopili.

Ob 21.21 uri smo v naselju Obrež zaznali dve osebi, za kateri je bilo sumiti, da so neopravičeno vstopile v R Slovenijo. Osebi sta se postopku oz. prijetju policije izognili na način, da sta zbežali na njive s koruzo. Kljub iskanju oseb do sedaj še nismo izsledili.

Ob 22.20 uri smo bili ponovno obveščeni o možnosti visokega vodostaja vode na Dravi.

SREDA 29. 7. 2020

Ob 8.00 smo hrvaškim varnostnim organom predali tri drž. Maroka, ki so prejšnjega dne na nezakonit način vstopil v RS.

Ob 10.27 smo na policijski postaji od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih vseh obvestilih sledi ustrezen dokument na državno tožilstvo.

Ob 11.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru. Patrulja ja na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avtomobil oškodovanca. Patrulja je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 17.50 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 20.27 smo v Središču ob Dravi prijeli 1 ilegalnega pribežnika, katerega bomo po končanih postopkih vrnili v RH.

Ob 03.05 zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči v Središču ob Dravi. Povzročitelj, kateri je poškodoval drog ulične razsvetljave in kabel elektrike, je bil zaradi neprilagojene hitrosti oglobljen.

Napoved aktivnosti za četrtek 30 7. 2020:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

Pripravili policisti PP ORMOŽ