Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 11. 3. 2022 do 7.00 dne 14. 3. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 11. 3. 2022

Tega dne smo na PP od 11 državljanov Ukrajine sprejeli Vlogo za začasno zaščito po Zakonu o začasni zaščiti razseljenih oseb in jih posredovali pristojnim organom.

Ob 15. uri smo bili obveščeni o poškodovani gozdni cesti. Opravljen je bil ogled kraja KD, ter evidentirano KD Poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno ODT Ptuj.

Ob 17.44 smo bili obveščeni, da sta dva psa napadla srno. Na kraju je bil tudi lovski nadzornik iz LD Ivanjkovci. Lastnikoma psov je bil v nadaljevanju izdan plačilni nalog zardi kršitev po ZZZiv.

Ob 20.41 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

SOBOTA 12. 3. 2022

Ob 11.50 smo na PP sprejeli vlogo za začasno zaščito dveh drž. Ukrajine in jih posredovali pristojnim organom.

NEDELJA 13. 3. 2022

Ob 14.54 smo bili obveščeno o napadu psa znane lastnice, na prijaviteljevega psa. Zoper lastnico pobeglega psa, sledi globa v hitrem postopku po ZZZiv. Pisno je bil obveščen tudi ptujski OU UVHVVR.

Ob 20.11 so bili policisti obveščeni o poškodbi vozila na delu vozišča, kjer se izvajajo gradbena dela na območju Sv. Tomaža. V zvezi ugotovitev na kraju so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.32 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.87mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z predlogom za uvedbo postopka o prekrška poslano na Okrajno sodišče. Zoper voznika je bilo na kraju zaradi izmerjene količine alkohola odrejeno pridržanje v prostorih PP.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 14. 3. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ