ČETRTEK 20.10. 2022

 

Ob 6.35 so bili policisti obveščeni o poškodovanju vrat trgovskega centra v Ormožu. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval zunanja in notranja vrata, ter tako s svojim dejanjem povzročil materialno škodo. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, ter bo podana kazenska ovadba na državno tožilstvo.

 

Ob 23.17 uri so policisti na območju državne meje opravili postopek z tremi osebami, za katere je bilo ugotovljeno, da gre za tujce, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. V postopku so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito in je bil izveden ustrezen postopek s tujci.

 

PETEK 21. 10. 2022

Tega dne nismo obravnavali interventnih dogodkov.

 

SOBOTA 22. 10. 2022

 

Ob 16.50 je patrulja imela v postopku voznika mopeda, kateri je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in odrejeno pridržanje do 12 ur na Policijski postaji Ormož.

 

Ob 23.07 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

NEDELJA 23. 10. 2022

Ob 19.51 je patrulja imela v postopku voznika mopeda, kateri je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in odrejeno pridržanje do 12 ur na Policijski postaji Ormož.

 

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 24. 10. 2022:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.),    kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP Ormož