Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 3. 3. 2023 do 7.00 dne 6. 3. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 3. 2023

Ob 20.10 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. Na kraju so ugotovili, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča in si poškodoval vozilo. Zaradi kršitve mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 4. 3. 2023
Ob 9.39 je bil v Ormožu ustavljen voznik tovornega avtomobila, državljan Hrvaške. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da oseba ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato je bil kršitelj pridržan in priveden k dežurni sodnici Okrajnega sodišča na Ptuju v nadaljnji postopek.

Ob 23.29 smo na glavni cesti izven naselja Hajndl kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 23.50 smo na regionalni cesti v naselju Savci kontrolirali voznico osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku, začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 00.41 smo v naselju Ormož kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 1.56 smo na regionalni cesti v Žerovincih Ormož kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu

NEDELJA 5. 3. 2023

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 6. 3. 2023:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ