Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 2. 7. 2012 do 7:00 ure 3. 7. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 2. 7. 2012:
Ob 07:09 uri so opravili ogled kraja KD tatvine izven naselja Krčevina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN tekom vikenda iz delovnega stroja last podjetja ASFALTI d.o.o. Ptuj, odtujil 120 litrov pogonskega goriva. Po zbranih obvestilih bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podali kazensko ovadbo.

Ob 09:50 uri so opravili ogled kraja poškodovanja vozila na parkirnem prostoru v naselju Ormož. Ugotovljeno je bilo, da je NN zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval osebni avtomobil. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:00 uri so sprejeli predlog za pregon za KD neplačevanje preživnine. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj.

Ob 16:00 uri so sprejeli predlog za pregon za KD povzročitev lahke telesne poškodbe, katere so osumljeni štiri osebe in sicer dne 24. 6. na javni prireditvi v naselju Loperšice. Po zbranih obvestilih boo podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj.

Ob 17:38 uri so prejeli prijavo, da so osebe vstopile na območje zbirnega centra na Lešnici ter poskušale odtujili razne barvne kovine. Osebe so bile na kraju izsledene. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da so poskušale odtujiti razne barvne kovine. Zoper osumljence bodo podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj.

Ob 01:10 uri so po zbiranju obvestil in opravljenih ogledih vozil v naselju Vičanci izsledili povzročitelja prometne nesreče I. kategorije s pobegom, ki se je pripetila dne 1. 7. v naselju Podgorci. Povzročitelju je bil prekršek predočen in mu bo izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega iz kraja povzročitve.

Pripravila:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II