Policisti Policijske postaje Ormož sm v času od 7:00 ure dne 13. 11. 2012 do 7:00 ure dne 14. 11. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 14. 11. 2012
Ob 9:24 uri so sprejeli prijavo za kaznivo dejanje velike tatvine – vlom v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hiši v naselju Gornji Ključarovci. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja ter pri tem ugotovljeno, da je NN storilec v času od junija 2012 do danes na silo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil več predmetov ter s tem povzročil materialno škodo v višini okrog 2.000,00 EUR. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na ODT na Ptuju.

Ob 9:25 uri so na glavni cesti v naselju Mihovci pri Vel. Nedelji opravil ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo tujca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju je zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Ob 10:58 uri so bili obveščeni o nenadni smrti v naselju Mihovci pri Vel Nedelji. Opravljen je bil ogled kraja, znaki kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni zato bomo o dogodku podali poročilo na ODT na Ptuju.

Ob 13:42 uri so bili obveščeni o sumu najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva na njivi v bližini naselja Grabe. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za tulec topovske granate, za odstranitev sta poskrbela pripadnika regijskega centra za varstvo pred NUS. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:58 uri so bili obveščeno o domnevni kršitvi JRM v »mestni grabi« v Ormožu. Na kraju je bilo po opravljenih razgovorih ugotovljeno, da je med udeleženci prišlo do verbalnega spora, zato je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za sredo dne 14. 11. 2012:

V času od 14.11.2012 do 16.11.2012 ponovno potekajo poostrene aktivnosti za večjo varnost pešcev Z – ob rednem delu nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov motornih vozil.
Aktivnosti in ukrepi policistov bodo v času izvajanja poostrenega nadzora cestnega prometa usmerjeni predvsem v ugotavljanje:
– neupoštevanja pravil o prednosti pešcev na prehodih za pešce,
– nepravilna hoja in prečkanje vozišča pešcev,
– neosvetlitev pešcev zunaj naselji,
– neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov in
– ugotavljanje drugih prekrškov, ki so vzrok oziroma vplivajo na posledice prometnih nesreč [nepravilna uporaba mobilnega telefona med vožnjo, neuporaba varnostnih pasov, idr].

PRIPRAVILA: Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir,
višji policijski inšpektor II