Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 24. 12. 2014 do 7. ure dne 29. 12. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 24. 12. 2014
Ob 09:40 je patrulja v naselju Jastrebci na lokalni cesti zaznala poškodovanega neznanega psa, kateri se ni mogel premikati in je ležal ob cesti. Ker na terenu v stiku z občani nismo uspeli ugotovili lastnika živali, smo preko regijskega centra za obveščanje obvestili veterinarsko postajo.

ČETRTEK 25.12.2014
Ob 16:53 smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo pobeglega psa na lokalni cesti v naselju Šalovci, saj je voznik osebnega avtomobila trčil v NN psa. Na podlagi sledov krvi je bila v bližnji okolici izsledena mrtva psica in tako tudi lastnik. Lastnik psice, je namreč le to pred prihodom policistov na kraj, s samokolnico že odpeljal domov. Naknadno mu je bil vročen plačilni nalog, saj ga ob iskanju policistov ni bilo doma.

PETEK 26.12.2014
Ob 19:30 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – trčenje v snežni kol, na lokalni cesti v Sp. Ključarovcih. Udeležencu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (1,04 mg/l). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče v Ormožu.

SOBOTA 27. 12. 2014
Ob 20:17 uri smo na lokalni cesti v bližini naselja Osluševci začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku kolesa z motorjem zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

NEDELJA 28. 12. 2014
Ob 05:25 uri smo bili obveščeni o poškodovanju pokrovov na rezervoarjih za gorivo na parkiranih avtobusih v Sv. Tomažu. Opravljeni ogledi kraja kaznivega dejanja, kjer je bilo ugotovljeno, da so nn storilci poškodovali pokrove na rezervoarjih za gorivo in niso odtujili goriva. Evidentirano kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 29. 12. 2014:

ob rednem delu bomo opravljali kontrola prometa s poudarkom na ugotavljanju prisotnosti alkohola pri voznikih in opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom,
Policisti bodo ugotavljali kršitve v zvezi z uporabo pirotehničnih izdelkov.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir