Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 13. 11. 2015, do 7. ure dne 16. 11. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 11. 2015

Ob 14:35 se je na PP oglasila voznica osebnega avtomobila iz Podgorcev ter prijavila poškodovanje vozila, katerega je imela parkiranega na parkirišču pri trgovini v Ormožu. Opravljen je bil ogled vozila ter zadeva zaključena z UZ.

Ob 17:00 smo bili obveščeni, da je NN voznik osebnega avtomobila ponoči v Ormožu med vzvratno vožnjo poškodoval fasado ter s kraja odpeljal s kraja, ne da bi nudil podatke o sebi in vozilu. Zadevo smo zaključili z UZ.

Ob 19.33 smo bili poslani v trgovino v Ormožu, kjer so pri tatvini zalotili občana. Zoper storilca tatvine sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SOBOTA 14. 11. 2015

Ob 11.55 smo v Ormožu izsledili dve mladoletni osebi, kateri sta zapustili Vzgojno izobraževalni zavod Veržej. Delavci VIZ Veržej so prevzeli mladoletnika in odpeljali nazaj.

Ob 12.10 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 23.29 smo vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.
Ob 04.00 zjutraj smo posredovali v Mihovcih, kjer je ena oseba kršila javni red in mir. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, ker pa je nato ponovno kršil javni red in mi, bil pijan in se ni pomiril, je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do izstreznitve.

NEDELJA 15. 11. 2015

Tega dne na območju policijske postaje nismo obravnavali interventnih dogodkov.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 16. 11. 2015:

– ob rednem delu izvajamo aktivnosti glede povečanja ilegalnih migracij v R Slovenijo. V zvezi tega prosimo vse občane ob državni meji, da nas obveščajo o vseh sumljivih gibanjih neznanih oseb ob državni meji.
– ob rednem delu bomo izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev s področja hitrosti, vožnje pod vplivom alkohola, privezanosti z varnostnim pasom.

S spoštovanjem,

Pripravil:
Jožef Magdič, policist
in Edvard Cvetko, komandir