Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 14. 8. 2020, do 7:00 ure dne 17. 8. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 14. 8. 2020

Ob 07:20 uri so bili policisti obveščeni o nenadzorovanem gibanju psov po naselju v okolici Središča ob Dravi. Policisti na kraju kršitve več niso zaznali, je pa bil opravljen razgovor z lastnikom živali in opozorjen na morebitne kršitve Zakona o zaščiti živali. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 11:14 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v okolici Ormoža. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za osebo, ki je kazala očitna znake psihičnih težav, zato je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo z zdravnikom, kateri so osebo odpeljali v psihiatrično bolnico na zdravljenje. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 20.40 uri smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

SOBOTA 15. 8. 2020

Ob 06.10 uri smo v naselju Osluševci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 19:00 uri smo od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 22:24 uri smo imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkus je pokazal 0.31mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 00:15 uri so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje vozila pod vplivom alkohola. Zoper odgovorno osebo v lokalu, kjer je voznik bil postrežen z alkoholnimi pijačami, pa sledi hitri postopek po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

Ob 00:47 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka s strani gostov lokala v Miklavžu pri Ormožu. Patrulja ob prihodu na kraj ni ugotovila kršitve po Zakonu o javnem redu in miru. So pa policisti na kraju ugotovili, da je lokal obratoval po dovoljenem obratovalnem času in da je natakarica v lokalu z alkoholnimi pijačami stregla vidno opite goste. Zaradi ugotovljenih kršitev je bil natakarici izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola, prav tako bo po istem zakonu uveden hitri postopek zoper lastnika lokala. Prav tako bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu, zaradi prekoračitve obratovalnega časa lokala.

Ob 03:52 uri smo bili ponovno obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj predvajal glasbo z akustično napravo. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 05:57 smo bili obveščeni o požaru na starejši nenaseljeni hiši v Ivanjkovcih. Pri tem ni nastala materialna škoda. Napisano bo poročilo na državno tožilstvo.

NEDELJA 9. 8. 2020

Ob 08.20 uri smo bili obveščeni o razliti gnojnici na javni poti v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do mehanske okvare na cisterni za prevoz gnojnice. Voznik cisterne je sam očistil javno pot.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 8. 2020:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir