Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 21. 12. 2012 do 7:00 ure dne 24. 12. 2012, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 12. 2012

Ob 08:15 uri so v naselju Lahonci na lokalni cesti opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi, ko je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 17:21 uri so na glavni cesti št. 2, izven naselja Mihovci, opravili ogled prometne nesreče z udeležbo psa, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v psa.

Ob 19.24 so izven naselja Velika Nedelja na glavni cesti I. reda štev. 2, obravnavali dogodek, ko je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 19.43 so bili obveščeni, da v Trnovcih moški doma krši javni red in mir. Na kraju smo ugotovili, da je moški v pijanosti kričal in žalil zeta. Po prihodu policistov na kraj se je pomiril, izdan mu je bil plačilni nalog. Po odhodu policistov je nadaljeval s kršitvijo, zato so policisti ob vrnitvi zoper njega odredili pridržanje do streznitve na policijski postaji Ormož.

Ob 03.30 so v Senešcih odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.91 mg/liter alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, njegovo vozniško dovoljenje pa bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu.

SOBOTA 22. 12. 2012

Ob 06.06 uri so bili obveščeni o poškodbi stekla na vhodnih vratih od enih od denarnih ustanov v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči brcnil v steklo in ga poškodoval. Po prejeti pisni prijavi bomo evidentirali kaznivo dejanje »Poškodovanje tuje stvari«.

Ob 10.10 uri so bili ponovno obveščeni o poškodbi steklenih vhodnih vratna eni od denarnih ustanov v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nn storilec preko noči brcnil v steklena drsna vrata in jih poškodoval. Po prejeti pisni prijavi bomo evidentirali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Ob 11.20 uri so bili obveščeni o poškodbi elektro omarice na objektu v Miklavžu pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nn storilec preko noči poškodoval ključavnico omarice in si omogočil vstop v notranjost, kjer je odtujil varovalko, ki je delovala, nazaj pa je vstavil nedelujočo. Prav tako je poškodoval fasado. Evidentirano kaznivo dejanje vloma, za nn storilcem še zbiramo obvestila.

Ob 16.35 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na Bresnici. Na kraju je patrulja ugotovila, da natakarica ni želela postreči z pijačo vinjenega gosta, zaradi česar se je ta z njo prepiral in nadlegoval goste lokala. Kršitelju so na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 23.26 uri so na lokalni cesti v Podgorcih obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik os. avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

NEDELJA 23. 12. 2012

Ob 20:25 uri so na lokalni cesti v Hermancih obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik os. avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 24. 12. 2012:

Ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa, predvsem opremljenosti vozil z zimsko opremo.

Ponovno so v mesecu decembru in v času pred prazniki, s tem pa tudi v času, ko se poveča povpraševanje in sama uporaba pirotehničnih snovi v našem okolju. Zakon o eksplozivih omogoča prodajo pirotehničnih izdelkov razreda I, katerega glavni učinek je pok v času od 19. decembra pa do 31. decembra. Sama uporaba pa je dovoljena v času od 26. decembra do 2. januarja. Predpisana kazen za posameznika je od 400-1200 Evrov.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I