Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 2. 8. 2013 do 7:00 ure dne 5. 8. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 2. 8. 2013

Ob 9:15 so v Ormožu osumljencu kaznivega dejanja zasegli dve vozili in obvestili Davčni urad Ptuj, ki vodi postopek.

Ob 14:20 so obravnavali povoženje divjadi v G. Ključarovcih.

Ob 18:46 uri so bili obveščeni o požaru na odlagališču odpadkov na Dobravi. Na kraju ugotovljeno, da je do požara najverjetneje prišlo zaradi samovžiga smeti. Požar pogasili gasilci iz več PGD.

Ob 3:13 uri so bili s strani občanke iz Ormoža obveščeni, da jo pri nočnem počitku moti glasba, ki se izvaja pred gradom v Ormožu. Prijaviteljica je bila seznanjena, da poteka javna prireditev, za katero ima organizator potrebna dovoljenja.

SOBOTA 3. 8. 2013

Ob 22:33 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v naselju Senešci, kjer bi naj mati pretepala sina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da si je prijavitelj zadevo izmislil, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi lažne naznanitve prekrška.

Ob 04:55 uri so v naselju Loperšice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

NEDELJA 4. 8. 2013

Ob 7:05 uri so v naselju Grabe obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 9:10 uri so v Križišču Kolodvorske ceste in Kerenčičevega trga obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo med voznikoma osebnih vozil, katerega eden izmed njiju ni upošteval pravil prednosti, pri čemer je prišlo do trčenja. Na kraju smo ugotovili da voznika in vozili izpolnjujeta pogoje za udeležbo v prometu. Ker je nastala majhna materialna škoda so od ogleda prometne nesreče odstopili.

Ob 8:57 uri je na policijsko postajo prišel oče polnoletnega sina, ki je naznanil, da se je pred tremi urami nazadnje slišal z njim po telefonu, sin pa mu je povedal, da z vozilom prihaja domov. Ker sina ni bilo in se očetu tudi ni javil na telefon, se je oče zbal da se mu je kaj zgodilo oz. da je udeležen v prometni nesreči. Še preden smo pristopili k postopku za iskanje pogrešane osebe, je sin poklical očeta ter povedal, da je prespal pri dekletu in telefona ni slišal.

Ob 11.00 uri so obravnavali prometne nesreče z lahko telesno poškodbo, ki se je pripetila preteklega dne ob 14.00 uri v Grabah. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal v jarek. Ker sta udeleženca iz Maribora, je sopotnica iskala pomoč kasneje v UKC MB. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 5. 8. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, prav tako bomo opravljali kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II