Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 5. 3. 2013 do 7:00 ure dne 6. 3. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 12. 3. 2013

Ob 09:00 uri so bili 4 tujci, ki smo jih zalotili pri ilegalnem prehodu državne meje tekom noči, vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.


Napoved aktivnosti:

V času od 11. 3. 2013 do 17. 3. 2013 policisti policijske postaje Ormož sodelujemo v akciji pod imenom SEATBEL. Gre za evropsko usklajen nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov v vozilih. Vzporedno bo potekala tudi preventivna akcija »NAMIG, KI TI REŠI ŽIVLJENJE« . Privezanost z varnostnim pasom je na območju občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na posledice prometnih nesreč. Policisti svetujemo, da starši oz. vozniki pred pričetkom vožnje poskrbijo, da so otroci in mladoletne osebe privezane z varnostnim pasom. To velja tudi za ostale potnike in seveda voznike.

Z redno uporabo varnostnega pasu bomo zagotovo zmanjšali najhujše posledice v prometnih nesrečah, ki statistično izstopajo ravno takrat, ko udeleženci v prometnih nesrečah niso bili privezani z varnostnim pasom. To se kaže kot posledica lahkih in hudih telesnih poškodb kot tudi smrti.

PRIPRAVIL:
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpekotr II