PONEDELJEK, 09.06.2014

Ob 8:36 smo na podlagi odredbe sodišča opravili privod osebe na sodišče.

Ob 12:00 smo v eni od trgovin v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je bila s strani varnostnika pri tatvini zalotena osumljenka. Sledi KO.

Ob 14:03 smo v Litmerku obravnavali kaznivo dejanje vloma v vikend.

Ob 20:30 uri je patrulja na regionalni cesti v naselju Žerovincih naletala na prometno nesrečo II. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 1,15 mg/l), zapeljal izven vozišča ter pri tem poškodoval vozilo in zadobil lahke telesne poškodbe. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z odbolžilnim predlogom odstopljeno na Okrajno sodišče v Ormožu.

TOREK 10. 6. 2014:
Ob 10.30 uri smo prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine ročne črpalke iz studenca. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ob 13.00 uri smo v naselju Savci obravnavali tatvino 110 kom. bambusovih palic. Po dodatnem zbiranju obvestil bo podana kazenska ovadba.

Ob 15.00 uri smo v cestnem prometu ustavili voznika traktorja, za katerega se je v postopku izkazalo, da je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo na OS Ormož podan obdolžilni predlog, prav tako mu je bil zasežen traktor.

Ob 17.48 uri smo na parkirišču v Ormožu obravnavali poškodovanje vozila, pri čemer je bilo ugotovljeno, da poškodbe na vozilu niso nastale na parkirišču, zato bo o zadevi napisan uradni zaznamek.

Ob 22.28 uri smo v Miklavžu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

SREDA 11. 6. 2014

Ob 11:45 uri smo na lokalni cesti v naselju Hardek voznici osebnega avtomobila odvzeli registrske tablice, zaradi vožnje po poteku veljavnosti prometnega dovoljena. Vozilo je bilo izločeno iz prometa, voznici pa prepovedana nadaljnja vožnja. Prav tako je bil voznici izdan plačilni nalog.

Ob 12:55 uri nas je RCO Ptuj obvestil o požaru na kmetijskem traktorju v naselju Pavlovci. Požar sta pogasila sosed in lastnik sama. Na kraju sta policista ugotovila, da je prišlo do napake na instalacijah vozila. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 19.30 uri smo bili obveščeni o prijavi prometne nesreče z telesno poškodbo in z udeležbo kolesarke, katera se je zgodila tega dne ob 11.50 uri v naselju Grabe. Ugotovljeno je bila, da je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom padla po cestišču in se lahko telesno poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 20.30 uri smo v naselju Šalovci obravnavali prometno nesrečo z hudo telesno poškodbo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa z pomožnim motorjem zaradi neprilagojene hitrosti ter vožnje pod vplivom alkohola z vozilom zapeljal izven vozišča v obcestni jarek. V nesreči se je voznik hudo telesno poškodoval. Prav tako pa se je poškodoval tudi potnik na vozilu. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, saj mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 12. 6. 2014:

do 15. 6. 2014 potekajo aktivnosti za večjo varnost starejših voznikov v cestnem prometu,
med 12. 6. 2014 in do 16. 6. 2014 potekajo poostrene aktivnosti za varnost kolesarjev,
dnevno se izvajajo tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILI:
Policisti PP ORMOŽ