PETEK  22. 3. 2019

 

Ob 7:01 uri smo izven naselja Središče ob Dravi prijeli 3 državljane Libije, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito.

 

Ob 9:04 uri smo bili obveščeni o poškodovanju zajčnikov v naselju Runeč.

 

Ob 9:55 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Hardeku.

 

 

SOBOTA  23. 3. 2019

 

Ob 18:29  uri smo opravili intervencijo na območju naselja Bratislavci, kjer sta se med sabo sprla oče in sin. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

 

 

NEDELJA 24. 3. 2019

 

Ob 16:38 uri smo bili obveščeni o požaru. Patrulja na kraju ugotovila, da je iz neznanega vzroka zagorela podrast v manjšem gozdu. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda pri tem ni nastala. Zadevo bomo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

 

Ob 18:17 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

 

PONEDELJEK 25. 3. 2019

 

Ob 7.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Pavlovcih, kjer je nastala minimalna materialna škoda na vozilih.

 

Ob 9.53 smo obravnavali poškodbo vozila. Neznani storilec je z brco poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice.

 

Ob 10.10 smo na našem območju izsledili pogrešano mladoletno osebo, katera je odšla iz VIZ Višnja Gora. Obvestili smo socialno delavko, ki so mladoletnico prevzeli ter odpeljali nazaj v zavod.

 

Ob 11.55 smo bili obveščeni o prometni nesreči, tokrat v Preclavi.  Do nesreče j prišlo med voznico osebnega avtomobila in voznikom traktorja. Voznici OA je vbil izdan plačilni nalog.

 

Ob 12.18 smo v Ivanjkovcih obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

 

Ob 18.12 smo v Vičancih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

 

Ob 00.55 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije do katere je prišlo zaradi izogibanja srni. Ker je v prometni nesreči nastala manjša materialna škoda, voznik in vozilo pa sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, je bilo vozniku izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

TOREK 26. 3. 2019:

 

Ob 18: 25 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I kategorije na lokalni cesti izven naselja Dobrava.

 

Ob 20.00 smo v Ormožu obravnavali povoženje divjadi. Voznik osebnega avtomobila si je poškodoval vozilo, glede srne, katera je ostala poškodovana na kraju pa smo obveščali Regijski center za obveščanje, le ti pa lovca, kateri je poskrbel za žival.

 

Ob 5.53 smo v Mihalovcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

 

Napoved aktivnosti za sredo dne 27. 3. 2019:

  • do 31. 3. 2019 poteka poostren nadzor CP – enosledna motorna vozila.
  • Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ