ČETRTEK 14. 5. 2020

Ob 13.05 smo obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16.00 smo prejeli prijavo o kaznivem dejanju »ogrožanja varnosti«. Oškodovanec je podal Predlog za pregon kaznivega dejanja, zadevo pa bomo odstopili v reševanje na PP Maribor I, saj je tam kraj storitve kaznivega dejanja.

Ob 17.06 smo bili obveščeni o najdbi denarnice v Ormožu. Denarnica je bila vrnjena lastniku.

PETEK 15. 5. 2020

Ob 8:57 uri smo opravili naknaden ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z dne 14.5.2020, na glavni cesti izven naselja Obrež. Udeležen je bil voznik osebnega avtomobila, kateri je kraj zapustil in z vozila odstranil registrski tablici. Zoper voznika bo uveden hitri postopek po ZPrCP.

Ob 11:35 uri smo na policijski postaji od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivo dejanje Grožnje po 135/I členu KZ-1. Evidentirano kaznivo dejanje in sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:45 uri smo bili napoteni na povoženje divjadi. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23:11 uri smo vozniku osebnega avtomobila v okolici Ormoža odvzeli registrske tablice, katere bomo poslali na upravno enoto, saj je veljavnost prometnega dovoljenja potekla. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

SOBOTA 16. 5. 2020

Ob 09:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Hardek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v parkiran skuter, kateri se je ob trčenju prevrgel, po trčenju pa je odpeljala s kraja. Zoper povzročiteljico bo uveden hitri postopek.

Ob 15:15 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo potrdilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:58 uri je bil v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je imel 0.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:33 uri je bil v naselju Žerovinci zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je imel 0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 17. 5. 2020

Ob 12:44 uri smo bili obveščeni o povoženju mačke na lokalni cesti v naselju Veliki Brebrovnik. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 17:40 uri smo bili obveščeni o verbalnem sporu med sosedama v naselju Šardinje. Po vseh zbranih obvestilih bomo izrekli ustrezen ukrep.

Ob 5:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti v naselju Mihalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo potrdilo o odstopu od ogleda.

PONEDELJEK 18. 5. 2020

Ob 8.42 smo bili napoteni na kršitev javnega reda in miru. Ugotovili smo, da je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Zaradi kršitve javnega reda in miru, je bil kršiteljici izdan plačilni nalog.

Ob 19.20 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 1.04mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Ob 20.23 uri smo bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na parkirnem prostoru. Policisti so na kraju ugotovili, da je nn voznik z nn vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval pravilno parkiran osebni avtomobil oškodovanca. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 05.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

TOREK 19. 5. 2020

Ob 11.30 uri so policisti na Ormoški obvoznici zaznali tovorno vozilo, ki je ostalo v okvari in je oviralo promet. Policisti so do odprave okvare, zavarovali kraj.

Ob 19.34 uri smo bili s strani občana doma iz okolice naselja Podgorci obveščeni, da se okrog njihove hiše večkrat potika neznan moški. V zvezi tega bomo policisti opravili dodatne razgovore.

Napoved aktivnosti za sredo 20. 5. 2020:
– Med 10. in 18. uri bomo na postajnem območju izvedli poostren nadzor cestnega prometa po hitrosti.
– Med 4. 5. 2020 in 31. 5. 2020 poteka poostren nadzor cestnega prometa – varnost kolesarjev.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ