Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 30. 10. 2012 do 7:00 ure dne 2. 11. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 30. 10. 2012:

Ob 21:09 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Savcih. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, pobegli voznik je bil ob 21:25 uri izsleden v naselju Strjanci. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je voznik pobeglega vozila vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal rezultat 0.68 ml/l alkohola v organizmu. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, ker je voznik začetnik bo vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu. Zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 00:52 uri so intervenirali v gostinskem lokalu v Središču ob Dravi, kjer smo prejeli prijavo, da štirje gostje nadlegujejo natakarico in razgrajajo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je en gost udaril drugega zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

SREDA 31. 10. 2012:

Ob 10.00 uri so sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 10.40 uri so v Cvetkovcih s pomočjo gasilcev vstopili v zaklenjeno stanovanjsko hišo v kateri je bila onemogla ženska, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana v splošno bolnico Ptuj, kjer je ostala na zdravljenju.

Ob 14.43 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Mihovcih. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da sta se udeleženca pred našim prihodom na kraj že sama sporazumela in izpolnila evropsko poročilo, zaradi česar zadeve nismo obravnavali.

Ob 17.16 uri so v naselju Hermanci na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi in sicer je voznik povozil srno in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 18.39 so obravnavali povoženje divjadi na glavni cesti štev. 2 na ormoški obvoznici. Vozniku so izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.00 je voznica osebnega avtomobila prijavila prometno nesrečo, katera se je zgodila že tega dne ob 8.30 uri zjutraj. Voznica osebnega avtomobila je v Veliki Nedelji pri obračanju trčila v parkiran osebni avtomobil in ga poškodovala, vendar se povzročiteljica in udeleženka nista mogli dogovoriti. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.


ČETRTEK 1. 11. 2012:

Ob 14:00 uri so na parkirnem prostoru pred Osnovno šolo Kog opravili ogled poškodbe vozila na parkirnem prostoru. Zadeva bo odstopljena zavarovalnici.

Ob 16:00 uri so na parkirnem prostoru pred pokopališčem v Veliki Nedelji opravili ogled poškodbe vozila na parkirnem prostoru. Zadeva bo odstopljena zavarovalnici.

Ob 23.35 uri so v naselju Središče ob Dravi prijeli deset državljanov Afganistana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo osebe predane hrvaškim varnostnim organom.

Ob 00.13. uri so bili obveščeni o požaru v naselju Ivanjkovci. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi pregretja toplotne črpalke za sanitarno vodo. Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

– tekom vikenda bodo ormoški policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim in mobilnim radarjem.