TOREK 17. 7. 2012

Ob 13.49 uri so policisti Policijske postaje Ormož bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Senešci. Opravljen je bil ogled ter povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 15.50 uri so bili obveščeni o dogodku na železniški postaji Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je potnica izstopila na napačni strani potniškega vagona ter padla po tirih, pri se telesno poškodovala in s kraja dohodka odpeljana z reševalnim vozilom.

Ob 17.00 uri so imeli v postopku državljanko R Hrvaške, ki je v Sloveniji nezakonito prebivala. Izdan ji je bil plačilni nalog ter sklep o začasnem odvzemu listin ter vročena odločba o prostovoljni vrnitvi.

Ob 21.50 uri je voznik osebnega vozila v Lahoncih trčil v divjad in si pri tem poškodoval vozilo.

SREDA 18. 7. 2012

V sredo ob 19.43 so obravnavali kršitev JRM v Miklavžu pri Ormožu. Zoper dva mladoletna kršitelja bomo na Okrajno Sodišče podali obdolžilna predloga.

NASVET POLICISTOV V ZVEZI PROMETNE VARNOSTI

Pri rednem delu policisti opažamo, da vozniki koles pogosto uporabljajo kolesarske steze nepravilno, saj se vozijo v nasprotni smeri, kot je vožnja dovoljena. Zaradi takšne vožnje spravljajo kolesarji v nevarnost sebe in druge udeležence cestnega prometa, vozniki motornih vozil pa jih hitro spregledajo, saj se kolesar pripelje iz neobičajne smeri, kjer ga voznik ne pričakuje. Zaradi tega vsem kolesarjem svetujemo, da upoštevajo pravila vožnje v cestnem prometu, priporočamo pa tudi uporabo kolesarske čelade.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 19. 7. 2012:

Med 19.7. in 22.7.2012 bomo izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti vožnje.

Pripravili:
Dušan Leben, policist I; Boštjan Svenšek, policist I in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II