Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne
30. 12. 2014, do 7. ure dne 31. 12. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 30. 12. 2014:

Ob 6:34 smo opravili ogled kraja prometne nesreče II. Kategorije, s telesno poškodbo v semaforiziranem križišču ormoške obvoznice. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, drugi udeleženec pa je zdravniško pomoč poiskal sam.

Ob 10:01 je patrulja na glavni cesti I. reda številka 2, v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Odvzeto mu je bilo neveljavno vozniško dovoljenje in registrske tablice vozila. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 11:58 se je na policijski postaji oglasil voznik osebnega avtomobila, ter prijavil prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na lokalni cesti, v naselju Lešnica. Opravljen je bil ogled kraja in vozila. S kraja je odpeljal rdeči osebni avtomobil neznane znamke, tipa in reg. označb. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:05 je na policijsko postajo prišel občan iz Senešcev, ter povedal, da je v bankomatu v Mihovcih pri Veliki Nedelji pozabil denar. Napoten je bil na banko, ki upravlja z bankomatom.
V primeru, da bo ugotovljeno, da si je denar prilastila neupravičena oseba ima občan možnost podati predlog za pregon kaznivega dejanja zatajitve.

Ob 23:58 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira na območju Ormoža, kjer je kršitelj kričal na svojo hčerko. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 05:29 uri smo bili s strani občana obveščeni, da bi mu naj bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na območju Šardinja. Patrulja je na kraju ugotovila, da ne gre za vlom, saj je v notranjost hiše prišel nečak naznanitelja, kateri je bil s strani policistov napoten, da nadalje zadeve ureja na zasebno tožbo.

Napoved aktivnosti za sredo, dne 31. 12. 2014:

ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti,
prav tako bomo pri delu dajali poudarek na uporabi pirotehničnih izdelkov in zoper kršitelje ukrepali v skladu z zakonodajo.

PRIPRAVILA:
Franc lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir