Ormoški nogometni klub ima novega predsednika, namreč občni zbor kluba, minulo soboto, je bil tudi volilni. Vodstvo kluba so v novem mandatu zaupali Mitji Lukneru, ki je tako zamenjal večletnega predsednika Stanka Podgorelca, ki pa ostaja član Upravnega odbora:

Nogomet ima v Ormožu dolgo tradicijo. 95 let je minilo odkar se je sestavila prva ekipa nogometašev, in po vrsti treningov so odigrali svojo prvo tekmo z ekipo Vinice in nasprotnike takrat premagali s 3 : 1. Od leta 1975 je srca športnih navdušencev osvajal mali nogomet, in v občini Ormož je svoj čas delovalo kar 36 malo-nogometnih ekip, je dejal predsednik delovnega predsedstva, včasih tudi predsednik kluba in zgodovinar po duši Anton Luskovič. Nogometni klub, v obliki kot deluje še danes, je bil ustanovljen 1995. V 26-tih letih delovanja je klub vzgojil vrsto uspešnih nogometašev, še vedno pa veliko pozornosti vlagajo v vzgojo mladih, ki se »kujejo« v Nogometni šoli. V Klubu deluje 8 selekcij, sicer pa Klub svoje delovanje usmerja tako v rekreacijo kot v tekmovanja. In ravno tekmovanja so velikega pomena za samozavest kluba. Vse ekipe tekmujejo v okviru Medobčinske nogometne zveze Ptuj.
Klub šteje trenutno 320 članov – je v poročilu o delovanju kluba v minulem letu, dejal dosedanji predsednik Stanko Podgorelec, od teh je 150 aktivnih nogometašev, ki jih trenira 7 trenerjev. Samo članska ekipa šteje 27 igralcev. V Klubu so ponosni tudi na Nogometno šolo, ki jo letos obiskuje 91 mladih nogometašev in so razdeljeni na U 7, 9, 11, 13 in 15; enako ponosni so tudi na vsakoletni nogometni tabor, ki se ga je lani udeležilo 75 otrok.
S financami kluba v minulem letu je zbrane seznanil predsednik NO Slavko Kosi, nato pa je nastopil čas za volitve. Zbrani so novo vodstvo kluba soglasno potrdili. V Upravnem odboru bodo odslej delovali:
1. Mitja Lukner, kot predsednik
2. Blaž Zidarič
3. Vule Nikolič
4. Bojan Cunk
5. Sebastjan Šimon
6. Mitja Kosec
7. Marko Hanželič
8. Stanko Podgorelec
9. Borut Prapotnik
10. Generalni sponzor
11. Predstavnik NŠ
V Nadzornem odboru: Miran Tušek, Stano Ivanuša, Anton Luskovič; novo disciplinsko komisijo pa sestavljajo: Borut Prapotnik, Rok Lah, Franc Srša
Nato je besedo dobil novi predsednik Mitja Lukner, in predstavil smele načrte za v prihodnje, med temi sta člansko ekipo pripeljati v višji rang tekmovanja ter okrepiti mlajše selekcije.

Posebna gosta na minulem občnem zboru ormoških nogometašev sta bila župan Danijel Vrbnjak in direktor JZ za turizem, kulturo in šport Andrej Vršič. Oba verjameta v razvoj športnega turizma v Ormožu. Župan Vrbnjak, poleg tretjega nogometnega igrišča z umetno travo, ki se bo nahajalo na zemljišču nad že obstoječimi nogometnimi igrišči, upa tudi, da bo v Ormožu kmalu možno zgraditi tudi sodobno športno dvorano. Po idejni zasnovi bi zanjo bilo potrebo med 6 do 7 milijonov evrov.
Glede na smele načrte, se lahko nadejamo uspešni prihodnosti ormoškega nogometnega kluba, kateri je bila namenjena tudi zdravica na koncu uradnega dela občnega zbora.

Utrinki z občnega zbora: ( Foto: Miha Podplatnik)