LU, enota MC je v petek pripravila srečanje, ki so ga naslovili »Na pijači z županom«. Šlo je za druženje, ko so mladi imeli možnost izpostaviti svoj pogled na življenje v Ormožu, predvsem pa na možnosti, ki jih (ali jih nimajo) za življenje v domači občini.
Tudi župan Danijel Vrbnjak, ki je bil navdušen nad takšnim srečanjem z mladimi občani, je mladim izrazil vso spoštovanje, saj so aktivni v mnogih društvih, pa naj gre za gasilska, športna, kulturna društva, ali Klub ormoških študentov, in drugih. Izrazil je željo, da se v občini enkrat le zaustavi trend izseljevanja mladih, ki so pač prisiljeni oditi s trebuhom za kruhom, vedoč, da pa bi doma mladim bilo potrebno zagotoviti zaposlitve, stanovanja, kar pa seveda ni možno brez močnega gospodarstva.
Udeleženci srečanja z županom priznajo, da je v občini za infrastrukturo odlično poskrbljeno. Mladi oziroma društva ali klubi imajo urejene prostore za delovanje, urejena so športna igrišča, tudi vsebin ne manjka, a vse to večine doma ne zadrži, saj nimajo zaposlitev in možnosti, da bi si dostojno življenje uredili doma.
Želijo si večje vključenosti v organizacijo različnih prireditev, kot sta Martinovanje ali Festival Ormoško poletje. Veliko svežih idej imajo in radi bi bili zraven, tudi, ko beseda teče o razvoju turizma in o promociji naše turistične ponudbe. Ne zdi se jim prav, da turisti, ki Ormož v največjem številu obiščejo ob nedeljah in praznikih, naletijo na zaprta vrata TICa, in so tako prikrajšani za informacije o turistični ponudbi v mestu in okolici. Tudi običajno prazen Kerenčičev trg obžalujejo, in verjamejo, da bi ga oživila primerna gostinska ponudba, kjer bi se ljudje lahko zbirali. Prvi korak do boljšega jutri, je povezovanje, menijo, in sodelovanje različnih institucij.