Novoletni prazniki so za nami… Veliko vsega je bilo, v tem času so tudi že vsi dobri decembrski možje pospravili svoje koše, a se bomo mi še vedno najprej spomnili Dedka MRAZA, ki se je dan pred silvestrovim ustavil na Stanici v Osluševcih:
2. Letošnja proslava ob Državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti je potekala v petek pred Božičem. Kot običajno je bila združena s slavnostno sejo, ko zaslužni prejmejo tudi občinska priznanja. V kulturnem programu je nastopila vokalna skupina KATRINAS, boste videli v DRUGEM prispevku.
3. Kot je znano so Slovenski kmetje – združeni v Zadrugo Kooperativa Kristal, po dobrih desetih letih spet zasejali sladkorno peso. Rezultate letošnje pridelave sladkorne pese so predstavili minuli teden na tiskovnik koneferenci..
4. Društvo Antonovanje na Kogu ima že vse na red za letošnje praznovanje. Dogajanja se bodo začela z ocenjevanjem čurk, v petek 12.januarja, so soorganizatorji povedali na novinarski konferenci v sredo:
Potem se bomo vrnili na pred-božino-novoletni čas:
5. Vse naokrog se je veliko dogajalo. Tudi v Osluševcih, kjer skoraj ni praznika, ki ga ne bi obeležili s kakšno posebno prireditvijo. Tako so z organizacijo praznične prireditve oziroma z igrico »Pričakovanje Božička«, obeležili tudi božično-novoletne praznike:
6. Tradicionalni Božični koncert pa je pripravilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Cvetkovci v tamkajšnjem gasilskem domu. Nastopili so domačini in medse povabili tudi goste, boste videli v prispevku…
7. Pihalni orkester Ormož, ki je lani slavil 121-letnico delovanja, je tradicionalno 28.decembra pripravil svoj 40.novoletni koncert. Naslovili so ga CIRKUS JE V MESTU. Prispevek prinaša tudi posnetek dveh skladbic odigranih na koncertu…

VABLJENI k ogledu: Nocoj ob 20.uri, v petek ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18.00 ter v nedeljo ob 11.in 18.uri.