Iz vsebine nocojšnji oddaje UTRIP ORMOŽA (18. februar 2021)

Pa smo za letos pokopali tudi pusta! Kljub korona času se je povsod kaj malega dogajalo. Tudi v Ormožu se je zgodila čisto spontana povorka, ki pa je navdušila pustnih norčij željne Ormožane:
2. V avli občinske zgradbe je na ogled razstava z naslovom ČLOVEK Z MASKO. Razstavo je v sodelovanju s TD Sodinci in fotografom Cirilom Ambrožem, pripravila ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. Med obiskovalci razstave je minuli teden s svojo ekipo bil tudi 18. princ Ptujskega karnevala Hinko Sodinski – plemeniti Gall, s spremljevalci:
3. Pustni čas so po svoje obeležili tudi v občini Središče ob Dravi. Prav za prav so z razstavo in z okrasitvijo centra kraja obeležili vse tri februarske praznike: dan kulture, valentinovo in pust.
4. Ljudska univerza Ormož in Avtocenter sta na pobudo LOKALNE AKCIJSKE SKUPINE UPRAVNE ENOTE ORMOŽ skupaj izvedla projekt z naslovom: »Razvoj nove dejavnosti z odprtjem novega delovnega mesta v CNC proizvodnji«. V okviru projekta je bila nabavljena CNC stružnica, ki služi za odprtje novega delovnega mesta in bo omogočala izvajanje usposabljanj za bodoče CNC operaterje, ki jih izvaja Ljudska univerza Ormož. Projekt so predstavili na novinarski konferenci:
5. Kljub vsemu pa je bilo potrebno opraviti rez vinske trte tudi v ormoškem mestnem vinogradu, saj gre za prvo nujno opravilo v vinogradih, ki ga tudi koronačas ne prepreči. Je pa res, da letos to ni bil družaben dogodek:
6. Minuli teden pa smo obiskali še Aleša Žganjarja, oziroma Zavod za gostinstvo in turizem NA – DOBRO HRANO na Vitanu. Vrhunec aktivnosti zavoda predstavlja dostava kosil na dom in sodelovanje v humanitarnem projektu Društva UP-ornik:
7. Pa še športni prispevek za konec: Zraven smo bili na futsal derbiju prve slovenske futsal lige, kjer se je državni prvak Dobovec namučil za zmago proti drugo- uvrščenemu Ptuju…

Vabljeni k ogledu!