Kot smo že poročali so člani Združenja proizvajalcev sladkorne pese s zadovoljni z odločitvijo kmetijskih ministrov držav članic EU, po kateri bo od leta 2017 proizvodnja sladkorne pese zopet potekala brez omejitev. Kako naprej so člani Združenja povedali na tiskovni konferenc.:
Državni svet je s svojimi državnimi svetniki pri delovanju močno vpet v dogajanje v lokalnih skupnostih in regijah. Zaradi krepitve teh stikov vsako leto pripravi dve svoji seji tudi na terenu. Tokrat je na povabilo župana občine Ormož Alojza Soka in podžupana občine Ormož ter državnega svetnika Branka Šumenjaka 9. seja Državnega sveta Republike Slovenije, minulo sredo potekala v Grajski pristavi Ormož, v dvorani glasbene šole Ormož.
Čebelarsko društvo Ormož letos praznuje 20 letnico delovanja. Obletnico so svečano obeležili pred kratkim v Beli dvorani grajske pristave, kjer so požrtvovalnim članom podelili priznanja ter „listine veteranom“, ki ji dolgoletnim čebelarjem namenja Čebelarska zveza Slovenije.
Na Kogu so pred kratkim odprli prvo pogodbeno pošto v okviru Poslovne enote Pošte Slovenije Maribor. Tako se odslej POŠTA na Kogu nahaja v trgovini Milana Pevca.
Kulturno društvo SIMON GREGORČIČ VELIKA NEDELJA je letos – že sedemnajsto sezono po vrsti – uprizorilo gledališko predstavo na prostem. Letos so se člani društva predstavili z nadaljevanjem komedije JESENSKA POROKA. Pravzaprav je to bil že TRETJI DEL oziroma nadaljevanje zgodbe o Micki Potratnik in njeni ljubezni iz mladosti:

V nadaljevanju pa še med glasbenike na kolesih, ki potujejo ob reki Dravi. Gre za umetniški „Drava – KlangMobil«, ki spodbuja sodelovanje arhitektov, književnikov, glasbenikov in skladateljev iz »ob-dravskega kulturnega prostora«. Minuli teden so popotniki postali in se predstavili tudi v Ormožu:

Pa še kratek pregled zadnjih športnih dogodkov nas čaka v nadaljevanju oddaje,

ki bo na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 10.30 in 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.