V septembru se je začela gradnja nadvoza čez železniško progo v Pušencih. Tukaj se križata glavna železniška proga na koridorju 5. Ormož – Murska Sobota – Hodoš- državna meja, ki je del železniške proge osi Lyon-Trst-Divača-Ljubljana-Budimpešta- Ukrajinska meja, in cesta G1 Ormož – Središče ob Dravi. Dela so v polnem teku:
Člani svetniškega kluba Civilnega gibanja za etično in osveščeno občino Ormož
Sonce Prlekije in Liste za razvoj občine Ormož so v sredo imeli tiskovno konferenco, kjer so predstavili svoja stališča do izjav podžupana, svetnika v Občinskem in Državnem svetu Branka Šumenjaka:
V nadaljevanju pa k prazničnim dogajanjem: V ponedeljek so v OŠ Velika Nedelja imeli tehnični dan. Izdelovali so okraske – in vse kar spada zraven – za prihajajoče praznike. V šolski mizarski delavnici pa so nastajale tudi ptičje hišice, ki bodo v zimskih dneh dajale še kako dobrodošlo zavetje pticam:
Domačinka MARTINA KOS je minulo soboto v Domu kulture v Obrežu predstavila svojo prvo pesniško zbirko KRIČIM MOLČE. Predstavitev je bila prijetno kulturno doživetje:
Prijetno kulturno doživetje, pa so nam minuli petek pripravili tudi Ormoški osnovnošolci. Namreč – predstavili so se z gledališko predstavo „Pepelka“, takšno ….. malo v modernejšo.
Pa še v sosednjo ljutomersko občino se odpravljamo: Tamkajšnja godba na pihala namreč letos praznuje 90 let delovanja. Svoj visok jubilej je godba obeležila s samostojnim koncertom pred kratkim:
Na to pa sledijo minute za ljubitelje športa: Med drugim se odpravljamo med strelce. Na občinskem strelišču v Ormožu je namreč potekal mednarodni strelski turnir – imenovan Strelski upi, kjer so se zbrali najboljši mladi strelci. Po odličnih nastopih vseh udeležencev pa so vse zmage ostale v Ormožu…..
Vabimo vas, da si oddajo ogledate!

Oddajo si lahko ogledate nocoj (četrtek) ob 21.00,
jutri ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja je vidna tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj, na programu TELE M v nedeljo ob 14.00 uri ter na tej spletni strani pod oddaje.