V današnji oddaji se najprej odpravljamo na ormoško Upravno enoto, kjer so na novinarski konferenci predstavili poslovanje v letu 2012. Lansko leto so opravili kar za četrtino več dela kot leto poprej. Tako, da minulo leto ocenjujejo kot uspešno.
Tudi na gimnaziji Ormož smo bili, kjer so minuli petek in soboto na široko odprli svoja vrata in pripravili informativna dneva za bodoče dijake in vse, ki jih zanima kako na šoli poteka delo in življenje.
Avguština Horvat iz Središča ob Dravi, Slovenska cesta 33, je v nedeljo praznovala 100 rojstni dan. Ob jubileju jo je poleg drugih predstavnikov občine obiskal tudi župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko
V vrsti predavanj in tečajev ter ustvarjalnih delavnic, ki jih ormoška kmetijsko svetovalna služba tudi letos pripravlja za kmetovalce in za vse zainteresirane, je bila tudi delavnica izdelovanja okraskov iz ličja, ki je potekala na Turistični kmetiji Marte Gregorc v Cerovcu:
PEVCI LJUDSKIH PESMI Kulturnega društva OBREŽ so minuli petek v baru AKCIJA v Središču ob Dravi pripravili prijeten zabavni večer, ki je bil odlična poživitev turobnih zimskih večerov.
Pa še en zanimiv dogodek smo zabeležili: JSKD Območna izpostava Ormož je bil organizator Območnega srečanja otroških folklornih skupin RINGA RAJA 2013. Prireditev je potekala v Domu kulture v Podgorcih.
Nastopilo je 10 otroških folklornih skupin.
V nadaljevanju pa sledi še pregled zadnjih športnih dogodkov, tako kot po navadi za konec oddaje.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.