Iz vsebine:
V oddaji se najprej ustavljamo pri gradnji vodovoda. Projekt, ki ga štejemo za enega največjih na Ormoškem, je zaključen. Slovesnost ob zaključku je minuli teden potekala v Beli dvorani Grajske pristave minuli teden:

2. V občini Sveti Tomaž pa se veselijo še ene nove pridobitve: pred dnevi so namreč pripravili slovesnost ob zaključku rekonstruirane regionalne ceste Ljutomer-Savci-Ptuj, ki vodi skozi naselje in mimo šole Sveti Tomaž. Dogodek je bil eden izmed dogajanj v okviru tamkajšnjega 17.občinskega praznika:

3. Praznovali pa so tudi gasilci Gasilske zveze Ormož. Minulo soboto je namreč v Cvetkovcih potekal 52.dan gasilcev, PGD Cvetkovci pa je obenem slavilo 100 let obstoja ter svojemu namenu uradno predalo novo priklopno gasilsko vozilo in novo motorno brizgalno:

4. Pa še en praznični dogodek je zaznamoval pretekle dni: V praznovanje 750 letnice prve pisne omembe Ormoža se z mnogimi dejavnostmi v teku prazničnega leta vključuje tudi Pokrajinski muzej Ptuj -Ormož. Tako so v Ormoški enoti le dan po osrednji slovesnosti sredi junija, pripravili kulturno prireditev z naslovom DRAGOCENOSTI ORMOŽA. Dogajanje se je odvijalo v Beli dvorani Grajske pristave: