Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 9. 5. 2018, do 7. ure, dne 10. 5. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 9. 5. 2018:
Ob 17:25 uri smo izven naselja Središče ob Dravi prijeli državljana Irana, kateri je predhodno nezakonito prestopil državno mejo izven mejnega prehoda. Po končanem postopku je bil odpeljan v Azilni dom.

Ob 21:09 uri smo na glavni cestni v naselju Grabe kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,48 mg/l v izdihanem zraku), na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 03:40 uri smo bili na kraju poizkusa vloma v stanovanjsko hiši v naselju Hranjigovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec okrog 3:30 uri poizkušal vlomiti v stanovanjsko hišo skozi kletno okno, kar je prebudilo domače ter je storilec zbežal. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 10. 5. 2018:

– ob rednem delu bomo izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir