ROKOMET, 1. A SRL, 22. krog:
Vinarji ostali pred vrati Lige za prvaka
Krško – Jeruzalem 23 : 22 (10 : 12)
Krško:
Žitnik (7 obramb), Polutnik (2 obrambi); Miklavčič, Dimc, Jazbec 3, Dular, Ban, Cerjak 1, Kučič 2, Sikošek Pelko, Kastelic, Majerle 2, Čanžar 5 (3), Koprivc 9, Zoran 1, Omerzel. Trener: Sandi Markl
Jeruzalem: Žuran, Belec (10 obramb), T. Cvetko; Poznič, Putarek, Bogadi 3, Radujković 4, Čudič 8 (5), Gregorc 2 (2), Mavrič, Mesarič 1, Rajšp 2, Peček 2, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Krško 3/3; Jeruzalem 7/7.
Izključitve: Krško 2; Jeruzalem 8 minut.
Igralec tekme: Luka Koprivc (Krško).
Po porazu v Krškem in zmagi Sevnice v Izoli so ormoški rokometaši ostali tik pred vrati Lige za prvaka in jih v nadaljevanju sezone čaka boj za obstanek v ligi. Liga se nadaljuje 15. marca, ko bodo Jeruzalemčki znova gostovali pri Krškem. Domačini so v 52. minuti preko osmega zadetka Koprivca v 2. polčasu (!) povedli z 21 : 20. Obe ekipi od 53. do 59. minute nista dosegli zadetka. Pri neodločenem rezultatu 22 : 22 so v zadnji napad krenili domačini, gostje pa odgovorili z presingom po celem igrišču in bili zelo blizu, da osvojijo žogo, vendar je Čanžarju na robu prekrška v napadu uspelo zatresti mrežo solidnega Boštjana Belca za Krško zmago s 23 : 22. Na eni strani razumljivo veliko veselje (Krško) in na drugi strani veliko razočarnje (Jeruzalem).
IZJAVA:
Saša Prapotnik (Jeruzalem): Škoda da smo ostali pred vrati Lige za prvaka in nismo nagrajeni za lepo sezono po rednem delu prvenstva. Ključen je bil spodrsljaj proti Izoli. Žal je to bil naš edini pravi kiks v letošnjem prvenstvu, ki nas je drago stal. Zdaj je potrebno strniti vrste, pozabiti na zamujeno priložnost in si poskušati čimprej zagotoviti obsatnek v ligi.

ROKOMET, 1. B SRL, 14. krog:
Serija porazov Velikonedeljčanov se nadaljuje.
Dol Hrastnik – Velika Nedelja Carrera Optyl 34 : 22 (14 : 8)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Klemenčič (9 obramb), Zorec, Kaučič 4, Bombek 4, Hanželič 1, Bezjak, Veselko 1, Štefičar 8, M. Špindler 1, Dogša (8 obramb), Lorenčič, Cimerman, Majcen 2, Hojžar 1. Trener: Bojan Munda
Čeprav je bilo nerealno pričakovati točke proti peto uvrščeni ekipi prvenstva so bile želje gostov usmerjene prav v smer presenečenja. V prvih petnajstih minutah so gostje igrali zelo dobro in celo vodili 2:4. Po seriji napak in zastreljanih strelih so domači prevzeli pobudo in z delnim izidom 7:1 prevzeli nadzor nad tekmo in si do konca polčasa priigrali vodstvo šestih zadetkov. Tudi v nadaljevanju tekme je bil potek povsem enak. Gostje so zaostanek šestih zadetkov iz prvega dela uspeli »braniti« do 43. minute. Ko sta ekipi začeli menjavati igralce, se je pokazala kratka klop gostov. To so domači izkoristili in si do konca tekme priigrali visoko zmago. Kljub visokemu porazu sta bila zelo uspešna velikonedeljska vratarja, saj sta skupaj obranila 17 strelov domačih, v napadu pa je strelsko izstopal Kristijan Štefičar z osmimi zadetki. Prvenstvo se nadaljuje za štirinajst dni, ko Velikonedeljčani gostujejo še pri eni ekipi iz zgornjega dela prvenstvene razpredelnice, Šmartnem.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško).

MLAJŠE SELEKCIJE:
Zmagi SDA in SDB Jeruzalema v Mariboru

Starejši dečki A (letniki 1999 in mlajši):
Sedma zaporedna zmaga v polfinalu
Maribor – Jeruzalem 19 : 22 (12 : 11)
Jeruzalem:
Rizman, Škrjanec; Koderman 2, Petek, Jovanovič, Šoštarič, Ciglar 1, Niedorfer 3, Zidarič 4 (1), Škorjanec, M. Hebar 7 (3), J. Zadravec, Belec, G. Hebar, Notersberg 5.
Jeruzalem je v Mariboru prispel do sedme zaporedne zmage v polfinalni skupini B. Ormožane zdaj v nedeljo 9. marca čaka domača tekma proti Celju. Z zmago bi Jeruzalemčki bili zelo blizu prvega mesta v skupini, ki omogoča organizacijo zaključnega turnirja najboljših štirih ekip v državi.

Starejši dečki B (letniki 2000 in mlajši):
Visoka zmaga Ormožanov
Maribor – Jeruzalem 14 : 26 (6 : 13)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; T. Šulek 2, P. Ozmec 2, Notersberg 8 (4), A. Munda 2, G. Hebar 1, Belec 6, B. Zadravec 2, J. Zadravec 3.
Zanesljiva zmaga Jeruzalema v Mariboru. Zdaj sta pred Jeruzalemčki zanimivi tekmi proti Celju (nedelja 9. marec) in Krškem (torek 11. marec). V primeru obeh zmag bi si Ormožani na stežaj odprli vrata k drugemu mestu, ki vodi na Final 4. Treba bo ostati še naprej tako borben in uspeh ne bo izostal.

Tako blizu pa tako daleč od Lige za prvaka. Člani Jeruzalema bodo sezono nadaljevali v Ligi za obstanek.

Tako blizu pa tako daleč od Lige za prvaka. Člani Jeruzalema bodo sezono nadaljevali v Ligi za obstanek.