ROKOMET, 1. SRL, pred tekmami 7. kroga:
Po točke v Novo mesto
Krka Novo mesto – Jeruzalem; NAŠ TIP: 2

Novomeščani so povratniki v 1. SRL in zaenkrat jim po 6. krogih odlično kaže. Nanizali so tri zaporedne zmage proti Slovenj Gradcu, Škofji Loki in Slovanu. Če jim uspe dobiti še skalp Vinarjev, potem so na odlični poti k zagotovitvi obstanka v ligi, kar je njihov glavni cilj. Trener Krke Benjamin Teraš ima v svojih vrstah nekaj mladih obetavnih igralcev, ki so v preteklosti večkrat oblekli reprezentančni dres kadetske in mladinske reprezentance. V golu blesti Velenjčan Emir Taletović, v polju so neugodni Matej Flajs, Blaž Rojc, Patrik Leban, Luka Mirnik, Izidor Hotko. Ormožani proti Dolenjcem stavijo na izkušnje, ki so bogato na strani rokometašev Jeruzalema. Prednost dajemo Vinarjem. Tekmo si bo mogoče v živo ogledati na kanalu Sportklub v nedeljo 24. oktobra ob 19.30 uri.

Maribor Branik – Slovan Ljubljana; NAŠ TIP: 1
Glede na razplet dosedanjega dela prvenstva so v vlogi favorita rokometaši Maribora, saj je ekipa Slovana trenutno največje razočaranje prvenstva. Igra Ljubljančanov je brez glave ter repa in ni čudno, da imajo na kontu le 2 točki.

Trimo Trebnje – Škofja Loka; NAŠ TIP: 1
Derbi 7. kroga. Tekma dveh izredno izenačenih ekip. Opazen je padec v igri mladih Škofjeločanov in zato dajemo rahlo prednost Trimu.

Celje PL – Slovenj Gradec; NAŠ TIP: 1

To bo igra mačke z mišjo. V taboru Celja bodo najbrž priložnost dobili tudi igralci s klopi. Napovedujemo zmago Pivovarjev okrog + 15.

Ribnica RH – Gorenje Velenje; NAŠ TIP: 2

Ribničani so po menjavi trenerja, Zarabca je zamenjal Toplak, dosegli zmago na gostovanju v Šmartnem, kar pa ne spada med presenečenja. Glede na slabo igro Ribničanov v obrambi se tem proti odlični napadalni ekipi Gorenja slabo piše. Napovedujemo novo zmago Os, ki so vodilno moštvo 1. SRL.

Cimos Koper – Šmartno; NAŠ TIP: 1

Koprčani so absolutni favoriti proti novincu iz Šmartnega V Šmartnem je prišlo do menjave trenerja, saj je Tadeja Simončiča zamenjal Miha Bojovič. Glede na igralski kader Šmartnega je že pravi čudež, da imajo na svojem kontu 2 točki (domača zmaga proti Krki). Menjati trenerja je najlažje, vendar to ne bo prineslo nobenega premika na boljše.