ROKOMET, 9. krog Lige za obstanek :
Brez možnosti v Ribnici
Ribnica – Jeruzalem 34 : 31 (17 : 13)
Ribnica:
Perovšek 1 (15 obramb), Torlo, Klarič (2 obrambi); Kovač 2, Zakrajšek, Merhar, Zobec, B. Nosan 4, M. Nosan 3, Pucelj 4, Abrahamsberg 5, Batinič 2, Jamnik 10 (3), Košmrlj 3. Trener: Mustafa Torlo
Jeruzalem: Jelen (5 obramb), Belec (10 obramb), Žuran; Korpar 1, Krabonja 2, Rajšp 1, Bogadi 4, Hrastnik 7, Čudič 2, Špiljak 4, Sok 6 (4), Kljajič 2, Šišmanovič 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Ribnica 3/3; Jeruzalem 5/4.
Izključitve: Ribnica 6; Jeruzalem -. minut.
Igralec tekme: Grega Jamnik (Ribnica).
V tekmi, ki je odločala o končnem 8. mestu v državnem prvenstvu so Ribničani nadigrali Ormožane in jih ugnali s 34 : 31. Obe ekipi sta zaradi poškodb nastopili v okrnjeni zasedbi. Ribnica brez tujcev Marijana Bašića in Zvonimirja Kapularja, Jeruzalem brez Mateja Hebarja, Darka Cingesarja, Nejca Žmavca in Siniše Radujkovića. V uvodnih minutah je igra Vinarjev v obrambi bila na solidnem nivoju, vendar je slabo deloval napad oz. bolje rečeno protinapad, kjer so gostje zamujali 100% priložnosti. V trenutku, ko so gostitelji izenačili na 3 : 3 bi rezultat mirne duše moral biti 7 : 2 v korist Jeruzalema. Zgrešeni protinapadi, zicerji, sedemmetrovka vse to in še več bi se lahko znašlo na spisku napak čete trenerja Saše Prapotnika. V golu Ribnice in Jeruzalema sta blestela vratarja Jošt Perovšek (41% uspešnost obramb v 1. polčasu) in Boštjan Belec (37% uspešnost obramb v 1. polčasu). Perovšek je do odmora zbral 9, Belec kar 10 obramb. Jeruzalem je nazadnje vodil v 17. minuti z 9 : 8, nato so vajeti igre ter rezultat v svoje roke prevzeli Ribničani, ki so iz protinapadov dosegali lahke zadetke in višali prednost na visokih + 5, 17 : 12. Gostom ni pomagala niti minuta odmora v 20. minuti. Obramba Jeruzalema je v nadaljevanju tekme postajala vse šibkejša in zadetki v mreži Belca ter Gašperja Jelena, ki je v 2. polčasu vstopil v igro, so se kar vrstili. V osemnajstih minutah nadaljevanja je obrambi Vinarjev uspelo narediti le štiri prekrške, kar so s pridom izkoriščali varovanci Mustafe Torla, ki so vodili že tudi za 10 točk, 31 : 21. Šele v zaključku tekme je Ormožanom uspelo ublažiti poraz. Zmaga Ribnice je bila peta v Ligi za obstanek, poraz Vinarjev pa četrti v tekmah, ki so odločale o obstanku v ligi. V zadnjem 10. krogu Vinarje v petek 25. maja ob 18.00 uri čaka domača tekma proti novomeški Krki. Z osvojeno točko bi ekipa Jeruzalema državno prvenstvo končala na 9. mestu.

Ribničani so tokrat bili boljši od Jeruzalema in ga gladko ugnali (foto: Mitja Ilc)

IZJAVE:
Črt Abrahamsberg (Ribnica): Tekme med nami in Ormožani so vedno nekaj posebnega in zelo izenačene. Tokrat ni bilo tako, saj smo nadigrali nasprotnika in sem zelo vesel te zmage. S sezono moramo biti zadovoljni. Ne pozabimo, da smo zamenjali tri trenerje, da smo imeli težave s poškodbami in da smo med sezono zamenjali kar nekaj igralcev. Zato 8. mesto ocenjujem kot lep dosežek za ribniški rokomet.
Tadej Sok (Jeruzalem): Nismo prav šli v tekmo in zapravili številne lepe priložnosti. Nismo uspeli sestaviti obrambe, v napadu nam ni steklo in posledično s tem smo prejeli veliko lahkih zadetkov iz konter. Glede na prikazano igro smo na koncu lahko zadovoljni z dokaj majhnim porazom. Želim si, da na zaključku sezone in ob mojem slovesu od ormoškega dresa odigramo dobro tekmo proti Krki in zabeležimo točke ter se z zmago poslovimo od svojih navijačev.