ROKOMET:
Člani Jeruzalema že v sredo 4. 12. proti Krki; Poraz V. Nedelje v Grosupljem; Ormoške mlajše selekcije izjemno uspešne

ROKOMET, 1. SRL, 14. krog:
Na Hardek prihaja novomeška Krka

V veselem decembru 2013 bodo rokometaši Jeruzalema odigrali kar pet tekem. Že v sredo 4. decembra bo ob 19.00 uri pri Vinarjih gostovala zasedba Krke, katero uspešno vodi trener Slavko Ivezić. Po Novomeščanih sledi gostovanje v Ljubljani, domača tekma proti Gorenju, gostujoča tekma v Celju in za konec kolendarskega leta 2013 še domača tekma proti Trimu iz Trebnjega (sobota 21. decembra 2013). Trener Saša Prapotnik je svojim varovancem namenil podaljšan vikend, saj so fantje bili prosti treninga v petek, soboto in nedeljo. V klubu upajo, da je to bilo dovolj časa, da se načeti fantje spočijejo in zakrpajo poškodbe. Prav tekma proti Krki je ena najvažnejših v decembru, saj je jasno, da točk proti vodilnima ekipama lige Gorenju in Celju ne bo. Krka je trenutno na 7. mestu, mesto pred Ormožani in z istim izkupičkom desetih točk. V 3. krogu sta se ekipi na Marofu razšli z zmago Krke z 31 : 28, kar dokazuje, da sta ekipi po kvaliteti zelo izenačeni in da je pred nami znova dramatična tekma, katerih smo že v letošnji sezoni na Hardeku vajeni. Pred tekmo je trener Saša Prapotnik bil kratek in jedrnat:” Pred nami je nova težka preizkušnja, saj ima Krka izjemno mlado in perspektivno ekipo, kateri ne smeš dati niti najmanjšo možnost, da razvije svojo igro. V ekipo se vračajo nekateri poškodovani igralci tako, da bo možna tudi kakšna rotacija igralcev več. Z fanti si želimo, da bi na Hardeku znova bilo izjemno vzdušje kot je to bilo na zadnjih tekmah, kjer smo s pomočjo publike pridno nabirali točke.”

ROKOMET, 1. B SRL, 9. krog:
Usoden zaključek tekme
Grosuplje – V. Nedelja Carrera Optyl 25 : 22 (12 : 12)
V. Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 3, Bombek, Hanželič 1, Bokša, Bezjak 2, Veselko 2, Bračič 4, Štefičar 3, Preac, M. Špindler 3, Dogša, Lorenčič, Hojžar 4. Trener: Bojan Munda
Na derbiju začelja so rokometaši Velike Nedelje doživeli osmi prvenstveni poraz, ki jih je priklenil na zadnjo mesto lestvice 1. B SRL. V 44. minuti je Hojžar zadel za zadnjo vodstvo gostov na tekmi (19 : 18). Še v 58. minuti so gostitelji vodili le za eno točko (22 : 21). Žal varovancem trenerja Bojana Munde v zaključku ni uspelo izržiti vsaj pomembne točke. V 10. krogu k Veliki Nedelji v soboto 7. decembra ob 19.00 uri prihaja drugouvrščena Dobova.

MLADINCI:
Jeruzalem Ormož – Maribor 33 : 16 (16 : 10)
Jeruzalem:
Kuzmič, T. Cvetko; Kavčič 1, Kolmančič 4, D. Kociper 1, V. Lukman 1, Kirič, Žižek Cvetko 5, Kocbek 5, Mavrič 5, Štumberger 2, D. Ozmec 3, Šandor 1, Topolovec 1, Kosi 4 (1).
Jeruzalemčkom je uspevalo vse po tekočem traku. Čvrsta obramba je obrodila s sadovi številnih obramb Tomaža Cvetka do 45. minute in v nadaljevanju še Blaža Kuzmiča. Kljub zmagi si Jeruzalemčki še niso zagotovili uvrstitve v Ligo 6, kjer se bosta v nadaljevanju sezone dve najboljši ekipi uvrstili v mladinsko 1. SRL. V zadnjem krogu Ormožani na Hardeku gostijo trboveljski Rudar. Čeprav je ekipa Jeruzalema daleč najmlajša v ligi je doslej zmagala trikrat, trikrat remizirali in doživela edini poraz pri Rudarju (23 : 25).

KADETI:
Celje PL – Jeruzalem Ormož 29 : 33 (16 : 15)
Jeruzalem:
Kuzmič (9 obramb), Caf (1 obramba), Fekonja; Kavčič, Kolmančič 6 (3), Ulaga, D. Kociper 3, V. Lukman 3, Štumberger 4, Žižek Cvetko 5, Grabovac, D. Ozmec, Topolovec 3, Ciglar, Šandor 2, Kosi 7 (3).
Derbiji Celja in Jeruzalema v preteklosti so ponudili že marsikaj, a le malokdaj takšen preobrat. V 49. minuti je najboljši igralec derbija Kunst zadel za celjsko vodstvo z 28 : 24, nato je isti igralec s svojim trinasjtim zadetkom v 52. minuti zadel za celjsko vodstvo z 29 : 26. Nato pa mrk Celjanov in sijajna igra Jeruzalema, ki zadnjih osem minut ni prejel več gola, dosegel pa jih kar sedem (delni izid 7 : 0). Kosi je bil zanesljiv iz sedemmetrovk, odlično je delovala naveza Kolmančič – Štumberger, tri pomembne zadetke je v ključnih minutah zabil Žižek Cvetko, ostali fantje so z igro v obrambi pomagali k obrambam Kuzmiča in mladi Vinarji so se veselili prestižne zmage v Zlatorogu. Obe ekipi sta se uvrstili v polfinalno skupino, kjer se bosta srečali še dvakrat. Kadetska liga je letos izredno izenačena in za uvrstitev na Final 4 se bo potrebno še precej potruditi in obenem imeti veliko športne sreče.

STAREJŠI DEČKI A:
Jeruzalem Ormož – Pomurje 40 : 9 (20 : 6)
Jeruzalem:
Rizman; M. Hebar 10 (1), Voljč 4, Koderman, Ciglar 5, Ž. Kociper 4, Petek 1, Škorjanec 4, Jovanovič 2, Zidarič 4, Niedorfer 2, Šoštarič 4.
Igra mačke z mišjo. V soboto 7. decembra Jeruzalemčke v Zlatorogu čaka prijateljska tekma proti sovrstnikom Celja.

STAREJŠI DEČKI B:
Jeruzalem Ormož – Slovenj Gradec 38 : 26 (21 : 14)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; J. Lukman 1, Notersberg 7, B. Zadravec 2, T. Šulek 4, J. Zadravec 10, P. Ozmec 7, A. Munda 2, G. Hebar 5, G. Cvetko.
Kljub slabi igri v obrambi visoka zmaga proti Korošcem. Najvišja prednost je znašala že 16 točk. V soboto 7. decembra ob 11.15 uri Ormožani gostujejo v Celju.

MLAJŠI DEČKI B:
Jeruzalem Ormož V. Nedelja Carrera Optyl – Drava Ptuj 30 : 6