ROKOMET, 1. SRL, 4. krog:
Težavam ni videti konca

Glede na vse težave (številne poškodbe, bolezni, neregistracija Dominika Pečeka), ki pestijo Ormožane je treba ekipi sneti klobuk pred predstavo v Novem mestu. Res, da predstava ni bila na visokem kvalitetnem nivoju, vendar se je ekipa trenerja Saše Prapotnika borila po svojih najboljših zmožnostih. Kljub porazu pa to edino šteje, borba! Krka je na koncu slavila z 31 : 28 po zaslugi daljše in kvalitetnejše klopi. Jeruzalem ima solidno prvo sedmerko, nato pa sledijo menjave, ki v povprečju ne štejejo 17 let. Trener Prapotnik se ne spomni kdaj je nazadnje opravil trening v popolni zasedbi, saj se poškodbe kar nizajo. Ta teden ni treniral Jaša Rajšp in njegov nastop proti Slovanu je pod vprašajem. V najslabšem primeru, neigranju Rajšpa, bi to bil novi hudi udarec za ormoško obrambo. Kljub vsemu v taboru Vinarjev upajo na presenečenje proti letos okrepljenemu Slovanu, ki cilja na končno četrto ali peto mesto. Slovan je na uvodu imel težak žreb, ki mu je namenil Gorenje, Celje in Trimo. Velenjčani so zmagali za sedem (37 : 30), Celjani za enega (22 : 21), Trimo je v 3. krogu padel na Kodeljevem za šest (34 : 28). Slovan igra hiter in atraktiven rokomet z zelo čvrsto obrambo, ki je najmočnejša na sredini. Da bi Jeruzalem na tekmi bil sposoben priti do točke ali dveh bo potrebno nasprotniku vsiliti počasno igro z dolgimi in strpnimi napadi. Seveda bo realizacija napadov morala biti vsaj okrog 65%. Ob tem bo potrebno zaigrati čvrsto v obrambi, doseči čim več lahkih zadetkov in ob tem imeti še v golu raspoloženega vratarja. Skratka za točke bi se Jeruzalemu moralo poklopiti prav vse. Z hitro igro bi si Ormožani zaradi kratke klopi podpisali smrtno obsodbo:” Že vrsto let smo vajeni na vse težave, saj se redno srečujemo z njimi. Zato ne bomo jokali, ampak se bomo še bolj borili in poskušali ujeti kakšno točko,” je bil kratek trener Prapotnik. Tekma na Hardeku je na sporedu v soboto 28. septembra ob 19.00 uri.

ROKOMET, 1. B SRL, 1. krog:
Lokalni derbi pri Veliki Nedelji

V soboto 28. septembra 2013 se bo pričela nova sezona v 1. B SRL. Rokometaše Velike Nedelje Carrere Optyl in Moškanjcev Gorišnice takoj čaka lokalni derbi. Ptujska Drava bo gostila zasedbo Škofje Loke. Tekma pri Veliki Nedelji se bo pričela ob 19.00 uri. Ekipi trenerja Bojana Munde in Sebastjana Oblaka si letos želita le eno: obstanek v ligi. Po višjih mestih želi poseči novinec s Ptuja. Favoriti 1. B lige so: Slovenj Gradec, Šmartno, Škofja Loka,…

POKAL SLOVENIJE, žreb parov 1/16 finala:
Jeruzalem, Drava, M. Gorišnica z 1. B ligaši, V. Nedelja z Izolo

Manjši klubi kot so ekipe iz naše okolice kar nestrpno čakajo žreb Pokala Slovenije, saj jim le-ta lahko prinese atraktivne nasprotnike s katerimi potem merijo moči in se prepričajo kam spadajo po kvaliteti. Najatraktivnejša para 1/16 finala Pokala sta zagotova 1. A ligaška para Slovan Ljubljana – Sevnica in Maribor Branik – Trimo Trebnje. Razen Velike Nedelje Carrera Optyl so z žrebom lahko zadovoljni vsi ostali naši predstavniki, saj so dobili premagljive nasprotnike. K Veliki Nedelji prihaja Izola, ki je odlično štartala v novo sezono in je v vlogi popolnega favorita. Še najtežje delo za napredovanje čaka Moškanjce Gorišnico na gostovanju v Škofji Loki. Ločani imajo apetite po vrnitvi v elitni razred, ob tem želijo čim višjo uvrstitev v pokalnem tekmovanju. V prid Ločanov bo tudi domači teren in četa trenerja Sebastjana Oblaka se bo morala zelo potruditi za napredovanje. Čeprav ligo višje tudi Jeruzalem ne bo imel lahkega dela v Cerkljah. Če pogledamo uvrstitvi iz minule sezone so Ormožani osvojili 10., Cerklje pa 17. mesto v državi (5. mesto v 1. B ligi). Vinarji so v vlogi favorita, ampak če omenimo dolgo pot, uro tekme (v torek 1. oktobra ob 20.00 uri) in trenutno stanje v ekipi (številne poškodbe) čaka Ormožane vraški težek posel. Še največje možnosti za napredovanje ima ptujska Drava. Boljši kader, domači teren bi moralo zadostovati za napredovanje med šestnajst najboljših ekip. Ne pozabimo, da pokalna tekmovanja zmeraj prinašajo presenečenja in tudi tokrat ne bo minilo brez le-teh.

Pari 1/16 finala Pokala Slovenije:
Slovan Ljubljana – Sevnica
Jadran 2009 Hrpelje-Kozina – Krško
Črnomelj – Škofljica Pekarna Pečjak
Radovljica – Herz Šmartno
Arcont Radgona – Koper 2013
Dobova – Sviš Ivančna Gorica
Maribor Branik – Trimo Trebnje
Loka 2012 – Moškanjci Gorišnica
Slovenj Gradec 2011 – Gorenje Velenje
Ajdovščina – Krka
Velika Nedelja Carrera Optyl – Istrabenz Plini Izola
Dol Tki Hrastnik – Ribnica Riko hiše
Pomurje – Celje Pivovarna Laško
Grča Kočevje – Krim-Olimpija
Drava Ptuj – Radeče MIK Celje
Damahaus Cerklje – Jeruzalem Ormož

Gašper Hebar & com. danes ob 18.30 uri gosti močno zasedbo Gorenja iz Velenja. Tekma vredna ogleda.

Gašper Hebar & com. danes ob 18.30 uri gosti močno zasedbo Gorenja iz Velenja. Tekma vredna ogleda.

MLAJŠE SELEKCIJE:
MDB in SDB na turnir v Prelog

MDB letniki 2002 (Jeruzalem V. Nedelja CO) in SDB letniki 2000 (Jeruzalem) se bodo v soboto 28. septembra 2013 udeležili turnirja v Prelogu, katerega organizira RK San sport iz Čakovca. Pri letnikih 2002 je konkurenca naslednja: RK Trnovec, RK Ludbreg, RK Prelog, RK Varaždin, RK Petrinja, RK Čakovec, RK San sport Čakovec, RK Jeruzalem Ormož Velika Nedelja Carrera Optyl.
Urnik za 2002 letnike:
ob 10,30 uri: RK ORMOŽ V. NEDELJA CO – MRK ČAKOVEC
ob 12,30 uri: RK PRELOG – RK ORMOŽ V. NEDELJA CO
ob 13,30 uri: RK ORMOŽ V. NEDELJA CO – RK VARAŽDIN
ob 15,00 uri: za 7. mjesto 4A – 4B
ob 15.30 uri: za 5. mjesto 3A – 3B
ob 16.00 uri: ½ FINALE 1A – 2B
ob 16.30 uri: ½ FINALE 1B – 2A
ob 17.00 uri: za 3. mjesto
ob 17,30 URI: FINALE

Pri letnikih 2000 nastopajo: RK Ludbreg, GRK Varaždin, RK Prelog, RK Vidovec, RK San sport Čakovec, RK Jeruzalem Ormož.
ob 9,40 uri: RK LUDBREG – RK JERUZALEM ORMOŽ
ob 11,40 uri: RK JERUZALEM ORMOŽ – RK PRELOG
ob 14,20 uri: RK VIDOVEC – RK JERUZALEM ORMOŽ
ob 15,00 uri: GRK VARAŽDIN – RK JERUZALEM ORMOŽ
ob 17,00 uri: RK JERUZALEM ORMOŽ – RK SAN-SPORT

Cilj turnirja v Prelogu je ponuditi minutažo vsem igralcem in si pridobiti nove prepotrebne izkušnje, ki jih podobni turnirji prinašajo. Po kvaliteti pa bi si letniki 2000 in 2002 morali priboriti uvrstitev med prvimi tremi.

MLAJŠE SELEKCIJE:
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
petek 27. 9. 2013 ob 20.00 uri:
JERUZALEM ORMOŽ – DRAVA PTUJ

Danes imate možnost v Športni dvorani na Hardeku na delu videti močno kadetsko zasedbo Jeruzalema. Prvi nasprotnik Ormožanov bodo sosedje iz Ptuja, katere so Jeruzalemčki v pripravljalnem obdobju dvakrat premagali: +7 in +14. Znano je, da so pripravljalne tekme eno in prvenstvene tekme drugo tako, da je za danes pričakovati čvrst boj obeh ekip. Gostitelji bodo nastopili z vsemi silami in v najmočnejši zasedbi, saj želijo prvenstvo pričeti z zmago.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
petek 27. 9. ob 18.30 uri:
JERUZALEM ORMOŽ – GORENJE VELENJE

Derbi pri letnikih 2000. Ormožani lani sedmi, Velenjčani drugi v državi. Gostje so vlogi favorita, ampak na Hardeku težko zmagujejo tudi najboljši v državi. Pred kratkim so Jeruzalemčki recimo le za gol izgubili proti aktualnemu prvaku Mokerc Igu.