Državni prvaki SDB 1997 - RK Jeruzalem Ormož

Pokale so podelili članski igralci RK Trimo Trebnje; iz pisarne RZS spet nikogar!Ples Jeruzalemčkov po osvojitvi naslova državnih prvakovVeselje Jeruzalemčkov po tekmi s Trimom (23 : 21)ROKOMET, mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož:
SDB 1997 Jeruzalema državni prvaki!

Rokometni klub Trimo je bil gostitelj zaključnega turnirja za starejše dečke B, letnike 1997 in mlajše. Na Final 4 so nastopile ekipe: Trimo Trebnje, Krško, Cimos Koper in Jeruzalem Ormož. Po pričakovanjih je turnir bil izredno izenčen in boj za naslov državnega prvaka je potekal prav do zadnje minute. Naslov bi lahko osvojila katerakoli ekipa. Največ uspeha in sreče so poželi rokometaši Jeruzalema, ki so postali državni prvaki.

Rezultati:
Jeruzalem – Cimos 27 : 20
Jeruzalem – Krško 17 : 23
Jeruzalem – Trimo 23 : 21

Vrstni red:
1. Jeruzalem Ormož 4 točke
2. Trimo Trebnje 4 točke
3. Cimos Koper 2 točki
4. Krško 2 točki

Tekme Jeruzalemčkov:
Jeruzalem – Cimos 27 : 20

Ormožani so letos proti Koprčanom doživeli poraz na turnirju v Prešovu, zato je ekipa tekmo vzela sila resno in zanesljivo osvojila prvi dve točki.

Jeruzalem – Krško 17 : 23
Krčani so prvi v letošnji sezoni popolnoma nadigrali Jeruzalemčke. Že v 1. polčasu je izid v prid Krškega bil 13 : 5. Pri rezulatatu 13 : 10 so Ormožani zapravili protinapad in niti igre so v svoje roke ponovno prevzeli Krčani, ki so edini letos v državnem prvenstvu dvakrat ugnali Jeruzalem. Zmagovalca sta odločila večja želja po zmagi in fanatična borbenost krških rokometašev.

Jeruzalem – Trimo 23 : 21
Pred zadnjo tekmo so Koprčani ugnali Krško z 18 : 16 in Jeruzalemčke vrnili med žive. Tekma med gostitelji in Ormožani je odločala o naslovu državnega prvaka. Trimo je hitro povedel s 5 : 2, vendar je tokrat ekipa Jeruzalema v nadaljevanju le pokazala svojo kvaliteto in borbenost ter veliko željo po zmagi. 9 minut pred koncem je prednost mladih Vinarjev znašala +7, 18 : 11. Lepo prednost so novi državni prvaki znali obdržati.

Državni prvaki so postali: Uroš Mendaš, Jurček Korpič Lesjak, Nejc Šandor, Miha Kolmančič, Aljaž Tement, Dejan Kociper, Matic Štumberger, Blaž Geč, Matic Topolovec, Tilen Kosi, Marko Kralj, David Bezjak, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Gašper Horvat, Vid Lukman, Boštjan Žižek Cvetko, Gašper Vesenjak, trenerji Mladen Grabovac, Franc Šandor in Uroš Krstič.

Naj vratar: Žiga Urbič (Trimo Trebnje)
Naj strelec: Marko Sintič (21 zadetkov – Krško)
Naj igralec: Blaž Geč (Jeruzalem Ormož)

Po videnem na turnirju ima ekipa Jeruzalema med vsemi drugimi še daleč največ rezerv. Tudi priložnosti za igro so največ dobivali mladi rokometaši Jeruzalema, ostale ekipe so igrale največ z osmimi ali devetimi igralci, pri Ormožanih vselej najmanj deset ali več igralcev.