ROKOMET, NLB Leasing liga, pred 2. krogom:
Z izkušnjami do novih točk

Tekma proti Krškem je v taboru Jeruzalema že arhivirana. Slabša igra je pozabljena, kar je najvažnejše pa sta vknjiženi točki. Zdaj Vinarje čaka neugodno gostovanje pri moštvu iz Slovenj Gradca, ki je v 1. krogu namučilo sosede iz Velenja:” Gre za mlado in poletno ekipo, ki goji hiter in atraktiven rokomet. Stil igre naše in koroške ekipe je povsem različen, zato bo zmagovalec tisti, ki bo nasprotniku vsilil svoj način igranja. Stavili bomo na naše izkušnje, domačin pa na mladost in polno dvorano. Obeta se nam zanimiv rokometni dogodek, ki se ga veselimo,” je pred tekmo povedal trener Saša Prapotnik. Ormožani bodo na tekmi 2. kroga močnejši za 17 – letnega Miha Kolmančiča, ki je igralec, kateri organizira igro Ormožanov, ko trener Prapotnik nameni počitek Bojanu Čudiču. Kapetan Čudič tudi verjame v uspeh svoje ekipe:” Za uspeh bo najprej potrebno povečati borbenost v obrambi in nasprotniku preprečiti preveč lahkih zadetkov. V Slovenj Gradcu nikoli ni bilo lahko igrati, saj gre za vroč teren. Leta in leta so bili v vrhu elitne lige. Menim, da smo kvalitetnejša ekipa, a bo treba za uspeh pustiti srce na igrišču in se boriti do zadnjega atoma svojih moči”.
Prvo ime ekipe s Koroške sta mladinska reprezentanta letnika 1994 levi zunanji Vid Levc in srednji zunanji Rok Ovniček. Na prvi tekmi je v vrstah Slovenj Gradca manjkal izkušeni krožni napadalec Danijel Plešej, ki pa bo najbrž v soboto (13. september) že nastopil, kar bo ena nevarnost več za Jeruzalemčke. Tekma v Slovenj Gradcu se bo pričela ob 19.00 uri.

V ekipo se po šolskih obveznostih vrača Miha Kolmančič, eden izmed produktov ormoške rokometne šole.

V ekipo se po šolskih obveznostih vrača Miha Kolmančič, eden izmed produktov ormoške rokometne šole.

Ta krog NLB Leasing lige ponuja izjemno zanimive pare: Gorenje – Maribor, Slovenj Gradec – Jeruzalem, Ribnica – Trimo Trebnje, Sviš Ivančna Gorica – Krka Novo mesto, Krško – Izola, Loka – Sevnica in Slovan Ljubljana – Celje Pivovarna Laško. Razen na zadnji tekmi je na vseh preostalih srečanjih težko napovedati zmagovalca in upamo, da bo tašnih krogov čim več v prihodnosti. Tudi obisk tekem je v 1. krogu bil zadovoljiv (Celje 1000, Slovenj Gradec 700), vendar je verjeti, da bo obiskanost 2. kroga še bistveno višja. To pa je odlična stvar za slovenski rokomet.