ROKOMET, NLB leasing liga, 3. krog:
Brez pravice do spodrsljaja

Vinarji so v Šmartnem doživeli hladen tuš in doživeli boleč poraz (22 : 20). Domačini so za zmago na gol Ormožanov sprožili 38 strelov, gostje na domača vrata pa 51 strelov. Le redkokdaj se zgodi, da ekipa s trinajstimi meti več na gol od nasprotnika doživi poraz. Jeruzalem je tako v Šmartnem premagal sebe in še statistiko ter padel skupaj z Ribnico in Šmartnim na samo dno lestvice. V soboto 31. marca ob 19.00 uri na Hardek prihaja Izola, ki spada v tem prvenstvu med večja presenečenja, saj so ji vsi napovedovali gladek izpad iz elitne lige. Primorci skozi celotno sezono igrajo zelo organizirano in njihova igra ima rdečo nit, za kar gre pohvala trenerju Vladu Hrvatinu, ki je z Izolani že dosedaj naredil čudež. Gostje bodo v Ormož prispeli neobremenjeni in prav takšni nasprotniki so najnevarnejši. Vinarji glede na situacijo na lestvici proti Izoli nimajo pravice do spodrsljaja.

Darko Cingesar (RK Jeruzalem Ormož) s soigralci proti Izoli nima pravice na spodrsljaj

Zaradi poškodbe Ahilove tetive je četa trenerja Saše Prapotnika za nedoločen čas ostala brez kapetana Bojana Čudiča, ki zagotovo ne bo mogel pomagati svojim soigralcem na sobotni tekmi. Še naprej imata težave s hrbtom Jaka Špiljak in Darko Cingesar, ki bosta stisnila zobe in zaigrala na zelo pomembnem srečanju za Jeruzalemčke. Pod vprašajem je tudi nastop Anžeta Kljajiča, ki si je na četrtkovem treningu zvil gleženj. Prihod na tekmo so napovedali tudi navijači Ormožani, ki se tudi sami zavedajo, da je zdaj situacija glede obstanka v ligi sila resna.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Pestra sobota na Hardeku

Razpored tekem sobota 31. 3. 2012 Športna dvorana Hardek:
ob 10.00 uri, MDA: Jeruzalem – Krka Nm
ob 11.15 uri, MDB: Jeruzalem – Slovenj Gradec
ob 12.30 uri, SDB: Jeruzalem – Dol Hrastnik

MDA letniki 1999 Jeruzalema imajo lepo priložnost, da se z zmago proti novomeški Krki uvrstijo še trejič zapored na Final 4

Najzanimivejša tekma sobotnega sporeda se obeta ob 10.00 uri, ko bodo letniki 1999 v 5. krogu polfinala gostili novomeško Krko. Zmaga ali točka Jeruzalemčke popelje na zaključni turnir. Lani sta obe ekipi nastopili na Final 4; Ormožani so osvojili drugo, Novomeščani pa četrto mesto. V prvi tekmi v Novem mestu so Ormožani slavili z izidom 20 : 15.
Letniki 2000 bodo ob 11.15 uri v okrnjeni zasedbi gostili Slovenj Gradec.
Nazadnje bodo na igrišče stopili letniki 1998 Jeruzalema in Dol Hrastnika. Ormožani po številnih poškodbah iz tekme v tekmo igrajo z močnejšo zasedbo in so si že zagotovili uvrstitev na Final 4 v Celju, kjer bodo branili naslov državnih prvakov. Ekipa je v zadnjem tednu dobila tri derbije proti Celju (29 : 26), Šmartnem (32 : 27) in Gorenju (32 : 22).
VABLJENI!